Amerikiečių choro repertuare - lietuviškas kūrinys

Šį ketvirtadienį, birželio 27 d., Vilniuje koncertų ciklą „Muzikos valanda Šv. Jonų bažnyčioje“ pagerbs  svečiai iš Jungtinių Amerikos Valstijų – Kalifornijos San Francisko jaunimo choras. Kolektyvas klausytojus išsamiai supažindins su savo šalies muzika – koncerte skambės amerikiečių liaudies dainos, religiniai himnai, spiričiueliai ir populiariosios muzikos aranžuotės.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Jun 24, 2013, 4:16 PM, atnaujinta Mar 5, 2018, 5:55 AM

Klausytojai išgirs ir išgirs grupės „The Beatles“, Duke‘o Ellingtono ir kitų amerikiečių džiazo atlikėjų kūrinius. Svečiai sako mūsų publikai parengę staigmeną – ketina atlikti lietuvių kompozitoriaus Vytauto Miškinio „Kyrie“.

San Francisko jaunimo chorą sudaro 60 jaunųjų dainininkų. Kolektyvui vadovauja dirigentas Kenas Abramsas. Jam perėmus batutą, choras laimėjo ne vieną JAV konkursą ir yra žinomas šalyje už savo muzikinius nuopelnus. Per pastaruosius dvylika metų choras penkis kartus laimėjo prestižinį Šiaurės Kalifornijos chorų konkursą „Golden State Choral Competition“.

San Francisko jaunimo choras daug koncertuoja pasaulyje: yra surengęs gastroles Kosta Rikoje, Ispanijoje, Vokietijoje, Austrijoje, Vengrijoje, Čekijoje, Didžiojoje Britanijoje ir Airijoje. 2003 m. koncertavo Naujoje Zelandijoje ir Australijoje, kur surengė koncertą garsiajame Sidnėjaus operos teatre.

Choro repertuaras labai platus ir apima įvairių epochų ir stilių a capella atliekamus kūrinius, tačiau labiausiai kolektyvas garsėja meistrišku savo šalies muzikos – amerikiečių liaudies dainų ir spiričiuelių – atlikimu.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.