Rusų seriale aktorė I. Dapkūnaitė persikūnys į carienę

Neseniai pranešta, kad Holivudas statys filmą apie rusų mistiką Grigorijų Rasputiną, kurį vaidins Leonardo DiCaprio, bet rusai buvo pirmesni. Naujausiame filme "Rasputinas" vaidina ir Ingerborga Dapkūnaitė.

Rusų seriale „Rasputinas“ Ingeborga Dapkūnaitė vaidina imperatorienę Aleksandrą Fiodorovną. Nikolajus II - aktorius Valerijus Degtiaris.<br>Mars Media
Rusų seriale „Rasputinas“ Ingeborga Dapkūnaitė vaidina imperatorienę Aleksandrą Fiodorovną. Nikolajus II - aktorius Valerijus Degtiaris.<br>Mars Media
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Jun 26, 2013, 8:49 PM, atnaujinta Mar 5, 2018, 4:14 AM

G. Rasputinas, kuris gyvas būdamas pelnė skandalingą šlovę, dabar sulaukė naujo pripažinimo. Filmai apie jį dygsta kaip grybai po lietaus. Kol Holivudo žvaigždė L. DiCaprio dar tik planuoja naują vaidmenį, G. Rasputiną beveik vienu metu ekrane įkūnijo du kino metrai - prancūzas Gerard'as Depardieu ir rusas Vladimiras Maškovas.

Įvertino aktoriaus indėlį

XX amžiaus pradžia, Europa apimta karo, Rusijos imperija ant bedugnės krašto. Netikėtas paslaptingojo G. Rasputino pasirodymas caro rūmuose sukelia įtakingų Rusijos žmonių nepasitenkinimą.

Sibiro žiniuonis palengvina nepagydomai sergančio sosto įpėdinio kančias, sako pamokslus ir daro stebuklus. Imperatorienė įsitikinusi, kad Grigorijus - Dievo siųstas gelbėtojas. Jai pritaria anaiptol ne visi.

Prieš „šventąjį kipšą“ rezgami sąmokslai, jo mistinė įtaka caro šeimai erzina per daug žmonių. Rusija, monarchija ir G. Rasputinas - kasdien artėjančios tragedijos centre.

Toks prancūzų ir rusų filmo „Rasputinas“, kurį režisavo Iraklijus Kvirikadzė, siužetas. G. Rasputino vaidmenį jame sukūrė į vis naujus skandalus patenkantis prancūzų aktorius G. Depardieu. Šis vaidmuo įvertintas kaip indėlis į rusų kultūrą ir prancūzų aktoriui suteikta Rusijos pilietybė.

Imperatorių Nikolajų II, kuris turėjo įsileisti sibirietį į savo namus dėl sūnaus ligos, suvaidino V. Maškovas, jo žmoną Aleksandrą Fiodorovną - Fanny Ardant.

Šiuo filmu šeštadienį bus baigtas birželio 20-ąją prasidėjęs XXXV Maskvos kino festivalis.

Nori įminti herojaus mįsles

Gegužės viduryje Sankt Peterburge pradėta filmuoti dar viena istorija apie tą patį herojų - šįkart 8 serijų istorinė drama „Rasputinas“. Filmą prodiusuoja Rubenas Dišdijanas, režisuoja Andrejus Maliukovas, scenarijų parašė pernai miręs talentingas scenaristas Eduardas Volodarskis ir Ilja Tilkinas.

Anksčiau minėtame rusų ir prancūzų filme Nikolajų II suvaidinęs V. Maškovas šįkart persikūnijo į pagrindinį herojų.

Serialo kūrėjai labiau gilinasi į patį G.Rasputiną negu į istorines aplinkybes. Kaip neraštingas Sibiro žiniuonis tapo caro šeimos patikėtiniu? Filmo autoriai nori praskleisti jo nepaprasto likimo ir mįslingos mirties paslaptį.

Vilki baltas sukneles

Aleksandros Fiodorovnos vaidmuo seriale „Rasputinas“ skirtas Rusijoje populiariai 50-metei lietuvių aktorei Ingeborgai Dapkūnaitei.

Kostiumų dailininkė Tatjana Patrachalceva pasakojo, kad su aktore detaliai aptarė jos herojės kostiumus. Tačiau vienintelis I. Dapkūnaitės prašymas buvo - balta spalva. Imperatorienės ir freilinų suknelės pasiūtos iš batisto ir plono lininio audinio.

O štai dėl apavo teko pavargti. Mat imperatorienės pėdų kauliukai buvo išsišovę, ji avėjo batelius plačiu priekiu ir įvedė rūmuose tokią madą.

Pašiurpo nuo panašumo

G. Rasputino vaidmens atlikėjas V.Maškovas vilki palaidinę, pasiūtą iš namuose austo audinio, mūvi plačkelnes ir avi kerzos batus.

Pirmąją filmavimo dieną jis pradėjo nuo pasivaikščiojimo po Sankt Peterburgo Jelagino rūmų kambarius ir sales, kad geriau įsijaustų į savo herojaus kailį.

Tai sukėlė nerimą rūmų-muziejaus salių prižiūrėtojoms: kad tik aktorius savo batais nesugadintų unikalaus parketo. Norėjo pasiūlyti įsispirti į vadinamuosius bachilus - ant batų aunamas ṫlepetes, bet paskui persigalvojo.

Grimuotojai sukūrė tokį įtaigų G. Rasputino grimą, kad I. Dapkūnaitė, išvydusi jį pirmą kartą, nušiurpo.

„Tai bent! Niekada taip nesijaučiau. Volodia - tikras Rasputinas“, - tyliai ištarė ji režisieriui A. Maliukovui.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.