Tenorą E. Montvidą „Covent Garden“ scenoje supa garsenybės

„Nuostabu sugrįžti dainuoti į šį teatrą!“ - neslėpė euforijos operos solistas Edgaras Montvidas, šiuo metu repetuojantis Londono „Covent Garden“ teatre Prunjė vaidmenį Giacomo Puccini operoje „Kregždutė“.

Daugiau nuotraukų (1)

Asta Andrikonytė

Jun 27, 2013, 9:33 PM, atnaujinta Mar 5, 2018, 3:31 AM

Nuo liepos 5-osios lietuvis dainuos vienuolikoje šios operos spektaklių, sugrįžęs į „Covent Garden“ operą po beveik dešimties metų pertraukos. Jo scenos partneriai „Kregždutėje“ bus teatro pažibos – rumunų kilmės primadona Angela Gheorghiu, garsėjanti ne tik nuostabiu sopranu, bet ir nenuspėjama nuotaikų kaita bei įnoriais, ir amerikietis tenoras Charlesas Castronovo.

Įdomu, kad „Kregždute“ kadaise, dar stažuotės „Covent Garden“ laikais, E. Montvidas pradėjo savo karjerą Londone. Tik tada jis rengė pagrindinės herojės Magdos mylimojo Rugero partiją, o dabar debiutuos salonų liūto, plepaus poeto Prunjė vaidmeniu.

„Poeto vaidmuo man įdomesnis – turėsiu kur pasireikšti“, - džiaugėsi dainininkas.

„Kregždutė“ Edgarui prie širdies ir dėl puošnaus, stilingo pastatymo. Mat veikalo režisierius Nicolas Joelis perkėlė operos veiksmą iš XIX a. vidurio į XX a. pradžią – į „art deco“ epochą ir sukūrė labai patrauklų reginį, viliojantį publiką efektingais scenovaizdžiais bei spalvingais kostiumais. Ne veltui ši opera ilgai laikosi teatro repertuare.

E. Montvidas šį kartą ilgam įstrigo Londone. Po „Kregždutės“ spektaklių serijos jis rengsis čia savo pirmajam debiutui operetėje - „Šikšnosparniui“ Anglijos nacionalinėje operoje.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.