„Akacijų alėjos“ gerbėjams – išskirtinės dovanos

Iki šiol neatskleistas liepos 13-ąją Kulautuvoje vyksiančio 13-ojo bardų festivalio „Akacijų alėja“ dalyvių sąrašas intriguoja  dainuojamosios poezijos gerbėjus. Iki renginio likus dviem savaitėms rengėjai nutarė atversti kortas – pasakyti, kurie Lietuvos publikai gerai pažįstami atlikėjai, svečiai iš užsienio ir neseniai į sceną žengę jaunieji bardai šiais metais džiugins „Akacijų alėjos“ lankytojus. 

Šių metų konkurse „Mažoji akacija“ laimė nusišypsojo grupei „Ora“.<br>Rengėjų archyvas
Šių metų konkurse „Mažoji akacija“ laimė nusišypsojo grupei „Ora“.<br>Rengėjų archyvas
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

2013-06-28 13:22, atnaujinta 2018-03-05 03:10

Kaip ir kasmet 17 val. festivalį pradės šalies jaunimo dainuojamosios poezijos konkursų laureatai. Šių metų konkurse „Mažoji akacija“ laimė nusišypsojo grupei „Ora“, Matui Kauniečiui ir Dangirui Petraičiui, Miglei Rauluševičiūtei ir Gediminui Ivaškevičiui („Akacijų alėjos“ festivalyje Miglės pavardė jau bus kita – ji jau bus ištekėjusi už savo dueto partnerio Gedimino) bei respublikinio moksleivių dainuojamosios poezijos konkurso laureatams – merginų trio „Baltos varnos“.

Trys S, trys jubiliatai

„Akacijų alėjos“ rengėjai neseniai atskleidė tris tradicinės dalies – Didžiojo koncerto – dalyvius. Įdomu tai, kad jie – trys jubiliatai (60-metį jau atšventę ar dar švęsiantys atlikėjai), kurių pavardės arba sceninis vardas prasideda S raide. Tai – teatro ir kino aktorius, režisierius Kostas Smoriginas, dainų autorius ir atlikėjas, vienas Lietuvos dainuojamosios poezijos signatarų Virgis Stakėnas ir po ilgesnės pertraukos į sceną grįžtantis kantri muzikos Lietuvoje pradininkas, dainininkas, kompozitorius, poetas Vytautas Babravičius-Simas. Šie meistrai ne tik lips į sceną, bet ir dovanos ilgai ir atsakingai rinktus daiktus praėjusiais metais įkurtam bardų festivalio „Akacijų alėja“ muzikinės šlovės muziejui.

Nuo jaunų kūrėjų iki visiems žinomų meistrų

Festivalio gerbėjams savo širdis atvers ir dainininkė, 2011 m. "Eurovizijos" dainų konkurso Lietuvos atstovė, įvairių projektų dalyvė ir kūrėja Evelina Sašenko, aktorius, filmų garsintojas, žinomas televizijos personažas, dainų autorius ir atlikėjas Giedrius Arbačiauskas, jaunas kūrėjas, subtiliai derinantis akustinį ir elektroninį skambesius bei išskirtinį vokalą, M.A.M.A. ir T.Ė.T.Ė. apdovanojimų laureatas Markas Palubenka, aktorius, režisierius, vienas Keistuolių teatro įkūrėjų, dainų autorius ir atlikėjas Sigutis Jačėnas, patriotinių dainų atlikėjas, sunkiojo metalo kolektyvas "Thundertale", gerai žinomas viduriniosios kartos bardas, grupės „Arbata“ lyderis Andrius Zalieska-Zala.

Specialiai festivaliui – unikalus albumas

Anot „Akacijų alėjos“ prodiuserio V. Stakėno, festivalis nėra tarptautinis, tačiau vienas kitas svečias iš kitur gali būt pagardas festivalio programoje. „Tai – kaip razina pyrage. Žinoma, svarbu išsaugoti žanro idėją, kad žiūrovas suprastų tekstą. Būtinai“, – sakė V. Stakėnas.

Šiais metais „Akacijų“ auditorija išvys, klausysis ir džiaugsis svečiais iš plieno miestu vadinamo Pitsburgo (JAV)  Mikey DeLuca ir Iggy. Svečiais vadinti šį duetą gal nėra labai tikslu, nes sceninį vardą Iggy pasirinkęs atlikėjas Amerikoje gyvena 20 metų, bet gimė Lietuvoje.

„Iš bičiulių daug girdėjau apie „Akacijų alėją“, o 2010 m. viešėjau kaip žiūrovas. Bendravau su muzikantais, suradau bendrų muzikinio pokalbio temų ir su Andriumi Mamontovu. Kilo mintis kada nors pačiam užlipti į sceną. Atrodo, šiemet sumanymas pagaliau pildosi...“ – sakė muzikantas multinstrumentininkas, muzikos įrašų prodiuseris ir atlikėjas Iggy.

Specialiai „Akacijų alėjos“ festivaliui M. DeLuca ir Iggy išleidžia unikalų riboto tiražo (tik 150 egz.) albumą. Kiekvienas kompaktinis diskas bus numeruotas ir papuoštas atlikėjų autografais. Ši žinia ir išskirtinis dėmesys festivaliui bei jo publikai maloniai nustebino „Akacijų alėjos“ rengėjus.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„24/7“: kaip A. Armonaitė ir E. Gentvilas vienas kitam pamokslavo