D. Pulausko grupė Otavoje varžysis su W. Marsaliso bigbendu

Birželio 29-osios vakarą viename svarbiausių pasaulio džiazo festivalių Otavoje skambės lietuviškas džiazas.

D. Pulausko (antras iš kairės) grupė koncertuos Otavos džiazo festivalyje Kanadoje.<br>Asmeninio albumo nuotrauka
D. Pulausko (antras iš kairės) grupė koncertuos Otavos džiazo festivalyje Kanadoje.<br>Asmeninio albumo nuotrauka
Daugiau nuotraukų (1)

Asta Andrikonytė

Jun 29, 2013, 12:11 AM, atnaujinta Mar 5, 2018, 2:33 AM

Džiazo klavišininko ir kompozitoriaus Dainiaus Pulausko grupė (D. Pulauskas, trimitininkas Valerijus Ramoška, saksofonininkai Rimantas Brazaitis ir Kęstutis Vaiginis, bosininkas Leonidas Šinkarenka ir būgnininkas Linas Būda) gros lyderio kompozicijas Otavos nacionalinio menų centro scenoje.

Per 33 gyvavimo metus Otavos džiazo festivalis pristatė turbūt visų džiazo stilių megažvaigždes. Pernai jo renginiuose pabuvojo beveik trečdalis milijono žmonių.

Šio festivalio užmojį atspindi kad ir šeštadienio programa: dešimt koncertų septyniose scenose nuo pusiaudienio iki ankstyvo rytmečio.

Didžiuosiuose Lietuvos festivaliuose išgirstame vieną kitą tokio lygio žvaigždę, kokių Otavos džiazo scenose šiemet pasirodys dešimtys. Šiomis dienomis festivalyje jau muzikavo Aretha Franklin, Nicholas Paytonas, Danilo Perezo trio, „Spanish Harlem Orchestra“, Courtney Pine‘as su grupe, sekmadienį koncertuos Gregory Porteris, Wayne‘o Shorterio kvartetas.

D. Pulausko grupei šiek tiek nepasisekė - vilniečiams, kaip neseniai ir Keiptauno džiazo festivalyje, teks konkuruoti su vienu šventės favoritų: beveik tuo pat metu pagrindinėje scenoje po atviru dangumi vyks Wyntono Marsaliso vadovaujamo Lincolno centro džiazo orkestro koncertas.

Tačiau D. Pulausko rinktinė užgrūdinta dar sunkesnių išbandymų gigantiškuose Azijos ir Afrikos festivaliuose, staigmenų kupinose kelionėse – šių muzikantų neišmušdavo iš vėžių nei pamesti instrumentai, nei kelionių režimą jaukęs gamtos stichijų šėlsmas.

„Mes neprarandame geros formos, esame stabilūs, nes kiekvienas grupės narys daug dirba individualiai, o visi kartu prieš rimtus pasirodymus repetuojame net pauzes tarp kūrinių, kad scenoje nebūtų jokių stabčiojimų, publikos dėmesys nė akimirką nenusilptų“, - atskeidė D.Pulauskas, visose gastrolėse pristatantis su grupe tik savo muziką.

Otavos džiazo festivalis Kanadoje – jau 98-asis D. Pulausko grupių biografijoje. Jis gali tapti ir Dainiaus, kaip grupės lyderio, 18-kos kūrybos metų kulminacija.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.