Vienoje scenoje - flamenko ritmai ir sutartinės

Vilniaus „Piano.lt“ salėje liepos 4-ąją koncertuos flamenko žvaigždės iš Sevilijos – Javieras Gomezas (gitara), Manuelis Romero (vokalas) ir šokėja Tamara Lucio Roales. Kartu pasirodys Lietuvos muzikos ir teatro akademijos Vaidybos ir režisūros katedros studentai, kurie su dėstytoja aktore ir dainininke Brigita Bublyte-La Gita yra parengę sutartinių programą.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Jul 1, 2013, 1:54 PM, atnaujinta Mar 5, 2018, 1:17 AM

J. Gomezas – gitaristas, koncertuojantis kaip solistas ir akompanuojantis dainininkams bei šokėjams.  Dėsto tarptautinėje flamenko meno mokykloje Sevilijoje, veda seminarus įvairiose pasaulio mokyklose. Kartu su aktore ir dainininke B. Bublyte-La Gita 2011 m. J. Gomezas koncertavo Lietuvoje.

M. R. Jimenezas – vienas ryškiausių nūdienos flamenko dainininkų iš Sevilijos, flamenko konkursų “Naranjito de Triana” bei  "Juan Casillas” laureatas. Tai ne tik solistas, bet ir dainavimo dėstytojas Sevilijoje, pagrindinėje tarptautinėje flamenko meno mokykloje.

T.  L.  Roales – flamenko šokėja iš Sevilijos. Patirties sėmėsi iš garsiausių flamenko artistų Milagros Mengibar, Rafaelio Campallo, Jose Galvano. 2004 m. laimėjo pirmąją premiją viename svarbiausių flamenko konkursų „Noches de Bajo Guia“. Tamara Lucio dėsto tarptautinėje flamenko meno mokykloje, nuolatos koncertuoja pagrindinėse Ispanijos scenose su garsiausiais artistais ir grupėmis. Jos talentas įvertintas Japonijos, Taivano, Maroko, Rumunijos, Vokietijos, Argentinos ir kitose pasaulio scenose

Dainininkė, aktorė B. Bublytė-La Gita studijavo Lietuvos muzikos ir teatro akademijoje vokalo ir aktorinio meistriškumo specialybes. 2009 m. tobulinosi Thomo Clementso  meistriškumo kursuose Barselonoje, 2010–2013 m. – mokėsi flamenko meno mokykloje Sevilijoje. „Yamaha“ muzikos mokykloje dirbo dainavimo ir kvėpavimo mokytoja, dėstė Vilniaus kolegijos Menų fakultete.

Nuo 2012 m.  Lietuvos muzikos ir teatro akademijoje veda balso, kvėpavimo bei flamenko ritmų seminarus, organizuoja autorines kūrybines dirbtuves. Sukūrė pagrindinius vaidmenis roko operose „Meilė ir mirtis Veronoje“ (Džuljeta; rež. E. Nekrošius) bei „Peras Giuntas“ (Solveiga; rež. I. Jonynas). Bendradarbiavo su Vladimiru Čekasinu, kartu su jo teatralizuotais muzikiniais projektais pasirodė džiazo festivaliuose Vokietijoje, Austrijoje, Šveicarijoje, Švedijoje, Danijoje. Projekte "Siete Impresiones Sinfónicas" su perkusininku L. Gincbergu ir vargonininku W. Seifenu koncertavo improvizacinės muzikos festivaliuose Vokietijoje ir Ispanijoje. 2010 ir 2011 m. kaip solistė pasirodė festivalyje "Flamenco en Alamillo" Ispanijoje

Koncertas "Nuo flamenko iki sutartinių". Liepos 4 d. 18 val. Salė "Piano.lt" (Trakų g. 9/Kėdainių g. 1, Pranciškonų rūmai, Vilnius). Bilietais  prekiaujama kasdien nuo 10 iki 17 val. Marijos ir Jurgio Šlapelių name-muziejuje (Pilies g. 40) ir dvi valandos prieš koncertą "Piano.lt" salėje. Kaina – 35 Lt.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.