Prancūziškos „Chris Ruebens Ensemble“ programos keliauja po Lietuvą

Baltijos gitarų kvarteto nario belgo Chriso Ruebenso praėjusiais metais suburtas ansamblis neliko vienkartinis projektas. Po pasisekusių koncertų ir šiltų publikos reakcijų šią vasarą ansamblio laukia koncertai visoje Lietuvoje, o rudenį muzikantai išvyksta į Belgiją pristatyti pirmosios savo kompaktinės plokštelės „The yellow duck“.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Jul 9, 2013, 4:50 PM, atnaujinta Mar 3, 2018, 5:00 AM

„Džiaugiuosi, kad radęs bendraminčių muzikantų galiu groti savo muziką, kurią Lietuvos publika, atrodo, jau įvertino ir priėmė. Sklandžiai vyko ir „Cafe musical“ įrašai studijoje. Nekantriai laukiame, kol paskutinius taškus sudės garso režisierius Olandijoje ir galėsime pradėti kompaktinės plokštelės leidybos darbus“, - sakė ansamblio įkūrėjas ir kompozitorius Ch. Ruebensas.

Muzikos ir teatro derme besidominčio muzikanto prancūziškai pavadintoje programoje „Cafe musical“ susitinka skirtingos kultūros, išnyksta laiko ir erdvės ribos. Muzikinis koliažas ir improvizacijos nukelia klausytoją į tolimiausius kraštus, nematytas vietas, užlieja mintis vaizdais ir jausmais. Programoje skambančios Ch. Ruebenso kompozicijos persmelktos braziliškų ir rytietiškų ritmų, klasikos, džiazo ir bliuzo skambesio.

Šią vasarą koncertuose "Chris Ruebens Ensemble" (CRE) pristatys ir prancūziškų dainų programą „Cafe de Paris“. Repertuare - Edith Piaf, Thomaso Dutronc, Jacques'o Brelio, Georges'o Brassenso ir kiti kūriniai. Čia dera ir subtili elegancija, ir pašėlusios emocijos. Anot šešiomis kalbomis kalbančio muzikanto, prancūziškai atliekamos dainos turi išskirtinio šarmo.

„Belgijoje prancūzų kalba - viena iš trijų oficialių valstybės kalbų, ji buvo privaloma mokykloje. Nors neturėjau pasirinkimo - mokytis prancūzų kalbos ar ne, džiaugiuosi galėdamas suvokti prancūziškos muzikos ir kalbos grožį“, - sako neseniai ir lietuvių kalbos egzaminą išlaikęs belgas.

"Chris Ruebens Ensemble" nariai - Ch.  Ruebensas (gitara, vokalas), Saulius Petreikis (pučiamieji), Andrius Kairys (mušamieji) ir Vytautas Bikus (klavišiniai) šią vasarą koncertuos visoje Lietuvoje: liepos 14 d. Paežerių dvaro festivalyje Vilkaviškyje, liepos 20 d. Klaipėdos koncertų salės parko estradoje, liepos 29 d. Šv. Kotrynos bažnyčioje Vilniuje, liepos 31 d. Salų muzikos festivalyje (Rokiškio r.), rugpjūčio 1 d. 10-ajame Chaimo Frenkelio vilos festivalyje Šiauliuose.

Vaizdas iš koncerto Šv. Kotrynos bažnyčioje „No farewell“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.