Pirmasis lietuviškas akcentas Šlėzvigo-Holšteino festivalyje – G.Gelgoto kūrinys

Šeštadienį Kylio pilyje, sekmadienį Elmshorno „Riding Hall“ salėje nuskambėjo pirmieji Baltijos šalių prisistatymo Šlėzvigo-Holšteino festivalyje akordai. Jie buvo patikėti estų dirigentų dinastijos atžalos Kristjano Jaervi vadovaujamam Baltijos jaunimo filharmonijos orkestrui, kuriame griežia ir lietuvių.

Dirigentą K. Jaervi sužavėjo neįprastas G.Gelgoto kūrinys.<br>Asmeninis archyvas
Dirigentą K. Jaervi sužavėjo neįprastas G.Gelgoto kūrinys.<br>Asmeninis archyvas
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Jul 14, 2013, 9:23 PM, atnaujinta Mar 3, 2018, 1:35 AM

Kolektyvas viename didžiausių Europos klasikinės muzikos festivalių atliko spalvingą programą. Joje skambėjo ir trijų Baltijos šalių kompozitorių kūriniai, tarp jų – 26 metų Gedimino Gelgoto “Never ignore the Cosmic Ocean“. Pristatydamas lietuvio kompoziciją 100 muzikantų būrys ne tik grojo, bet ir dainavo, kalbėjo, judėjo. Koncerte taip pat pasirodė latvių smuikininkė Baiba Skridė ir lietuvis violončelininkas Edvardas Armonas.

Lietuva, Latvija ir Estija yra pagrindinės šiemečio Šlėzvigo-Holšteino festivalio viešnios. Jų muzikos kultūrai šioje šventėje bus skirta daugybė renginių.

Lietuvišką muziką Šlėzvige-Holšteine atliks ne tik savi, bet ir užsienio kolektyvai. Kompozitoriaus Vytauto Barkausko „Avanti“ gros kamerinis orkestras „Kremerata Baltica“, Justės Janulytės „Naktų ilgėjimą“ - Latvijos „Sinfonietta Riga“, Zitos Bružaitės „Ramybę“ - „Signum Saxophone Quartet“ iš Vokietijos.

Šeštadienį Kylio pilyje, sekmadienį Elmshorno „Riding Hall“ salėje nuskambėjo pirmieji Baltijos šalių prisistatymo Šlėzvigo-Holšteino festivalyje akordai. Jie buvo patikėti estų dirigentų dinastijos atstovo Kristjano Jaervi vadovaujamam Baltijos jaunimo filharmonijos orkestrui, kuriame griežia ir lietuvių.

Kolektyvas viename didžiausių Europos klasikinės muzikos festivalių atliko spalvingą programą, kurioje skambėjo ir trijų Baltijos šalių kompozitorių kūriniai, tarp jų – 26 metų Gedimino Gelgoto “Never ignore the Cosmic Ocean“. Pristatydamas lietuvio kompoziciją 100 muzikantų būrys ne tik grojo, bet ir dainavo, kalbėjo, judėjo. Koncerte Lietuvai atstovavo ir violončelininkas Edvardas Armonas.

Lietuva, Latvija ir Estija yra pagrindinės šiemečio festivalio viešnios. Jų muzikos kultūrai bus skirta daugybė renginių. Lietuvišką muziką Šlėzvige-Holšteine atliks ne tik savi, bet ir užsienio kolektyvai. Kompozitoriaus Vytauto Barkausko „Avanti“ gros kamerinis orkestras „Kremerata Baltica“, Justės Janulytės „Naktų ilgėjimą“ - Latvijos „Sinfonietta Riga“, Zitos Bružaitės „Ramybę“ - „Signum Saxophone Quartet“ iš Vokietijos.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.