Birštono vasaros menų akademijoje – muzikuojantis jaunimas ir meno pasaulio elitas

Lietuvos muzikų sąjunga, Birštono savivaldybė ir Kauno Vytauto Didžiojo universitetas šiemet pradėjo ilgalaikį bendradarbiavimą sparčiai augančiame Birštono kurorte.  Gegužės 25-ąją violončelininko ir dirigento Davido Geringo (Lietuva, Vokietija) ir Lietuvos kamerinio orkestro bei  talentingos 14-metės violončelininkės iš Maskvos Dali Gucerijevos koncertu Birštono kultūros centre paskelbta apie ilgalaikį bendradarbiavimą ir Lietuvos muzikų rezidencijos Birštone statybų iniciatyvą. Liepos 29 d. – rugpjūčio 4 d. rengiama pirmoji edukacinė interpretacijos meistriškumo programa Birštono vasaros menų akademija.

Birštono kurhauze vyks ne tik pamokos ir paskaitos, bet ir vakariniai koncertai.<br>Rengėjų archyvas
Birštono kurhauze vyks ne tik pamokos ir paskaitos, bet ir vakariniai koncertai.<br>Rengėjų archyvas
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Jul 18, 2013, 12:31 PM, atnaujinta Mar 2, 2018, 10:50 PM

Savaitę truksiančius meistriškumo kursus ves tarptautinį pripažinimą pelnę atlikėjai-pedagogai Vladimiras Prudnikovas (bosas, Lietuva), Gabrielius Alekna (fortepijonas, JAV), Caroline Stinson (violončelė, JAV) ir Nijolė Ralytė (fortepijonas, Lietuva). Vyks ne tik atviros pamokos, bet ir vakariniai koncertai Birštono gyventojams ir svečiams, kuriuose koncertuos šių kursų pedagogai ir dalyviai. Giuseppe Verdi ir Richardo Wagnerio gimimo 200-osioms metinėms skirtą paskaitų ciklą ir videoklubo programą parengė kompozitorė Audronė Žigaitytė. Į renginius laukiama atvykstant ne tik aktyviųjų dalyvių, bet ir pasyviųjų stebėtojų (pedagogų, jaunųjų menininkų, poilsiaujančių Birštone muzikos mėgėjų) tiek iš užsienio, tiek ir iš visos Lietuvos. Birštono kultūrinė infrastruktūra ir gamtos grožis – puikios sąlygos kūrybiniam darbui, profesiniam tobulėjimui ir įkvepiančiam bendravimui. Pamokos, koncertai, repeticijos, paskaitos ir diskusijos vyks Birštono kultūros centre, kurhauze, Birštono menų mokykloje ir lauko paviljone prie Nemuno.

Šiais metais veiklą pradėjusi Birštono vasaros menų akademija ketina lygiuotis į aukščiausio tarptautinio lygio vasaros kursus ir festivalius, populiarius daugelyje šalių, ir taip užpildyti Lietuvos kultūrinio gyvenimo bei neformalios edukacinės sistemos spragą. Talentingiausi Lietuvos jaunieji muzikai turės pasirinkimą vasarątobulintis savo šalyje, o muzikai iš užsienio šalių turės progą atrasti Lietuvą ir galbūt tęsti joje savo tolesnes studijas ne tik vasarą. Birštono vasaros menų akademijos renginių globėja Birštono savivaldybės merė Nijolė Dirginčienė džiaugiasi, kad šis Birštono savivaldybės, Lietuvos muzikų sąjungos ir Vytauto Didžiojo universiteto projektas  įgyvendinamas jaukiame, gamta ir kultūrinio gyvenimo stiliumi išsiskiriančiame Lietuvos kurorte.

"Manau, kad Muzikų sąjungos renginiai Birštone dar labiau sustiprins muzikines bei kultūrines tradicijas ir kurortas toliau išliks tarptautinio lygio muzikos sklaidos vieta, sulaukiančia svečių, kultūros, meno, muzikos gerbėjų iš Lietuvos ir užsienio. Projekto partneriams linkiu sėkmės siekiant užsibrėžtų tikslų, menų akademijos dalyviams – kūrybinio įkvėpimo ir profesinio tobulėjimo, o išskirtinių koncertų lankytojams ir Birštono svečiams – užburiančios muzikos ir nepakartojamų akimirkų“, - sakė merė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.