Keramikos kolekcija sudomino pasaulio krepšinio profesionalus

Krepšinis ir dailė – tokios dvi pagrindinės pokalbių temos buvo Panevėžio miesto dailės galerijoje vykusiame renginyje, kuriame susirinko pasaulio jaunimo (iki 19 metų) merginų krepšinio čempionato teisėjai, treneriai, komisarai. Po įtemptų varžybų krepšinio pasaulio atstovai Dailės galerijoje apžiūrėjo vertingą tarptautinių keramikos simpoziumų kolekciją, kurioje yra sukaupta 147 menininkų iš 32 šalių sukurti kūriniai. Svečiams buvo įdomu surasti savos šalies keramikų darbus, juos aptarti.

V. Pukevičiaus keramikos darbas sudomino krepšinio pasaulio atstovus.<br>R. Kiaušas
V. Pukevičiaus keramikos darbas sudomino krepšinio pasaulio atstovus.<br>R. Kiaušas
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

2013-07-23 13:20, atnaujinta 2018-03-02 19:45

Dar viena įdomi atrakcija – išsirinkti labiausiai patikusį darbą iš šiuo metu galerijoje eksponuojamos Valdo Pukevičiaus keramikos kūrinių parodos. Moteris labiausiai žavėjo keraminės lėkštės su įvairiais motyvais: gėlėmis, paukščiais, amūrais. Kažkas pajuokavo, kad pagal patikusius piešinius galima atspėti, iš kurios šalies yra atvykęs svečias. Apelsinai žavi Viduržemio jūros pakrančių gyventojus, gėlės – olandus, o lietuviams patinka balandžiai. Viena viešnia pirmiausia pripuolė prie lėkštės su zebrų atvaizdais ir puolė ją fotografuoti.

Jau tapo tradicija, kad Panevėžyje vykstant tarptautiniam krepšinio čempionatui, miesto meras garbius svečius pakviečia į priėmimą Dailės galerijoje, kur kalbama ne tik apie sportą, bet ir apie meną. Praeitais metais čia viešėjo Europos vaikinų U-16 (iki 16 metų) čempionato atstovai. Šįmet dailės galerijoje lankėsi krepšinio profesionalai, FIBA U-19 pasaulio moterų krepšinio čempionato atstovai, iš JAV, Kanados, Kinijos, Prancūzijos, Olandijos, Argentinos, Austrijos, Bulgarijos, Brazilijos, Egipto, Italijos, Juodkalnijos, Kaimanų salų, Kroatijos, Indijos, Naujosios Zelandijos, Rusijos, Pietų Korėjos, Tuniso, Turkijos, ir, žinoma, Lietuvos.   Renginio pabaigoje visi svečiai pasirašė Dailės galerijos garbės svečių knygoje, negailėdami pagyrų Panevėžiui bei galerijai ir džiaugdamiesi, kad Pasaulio merginų čempionatas puikiai startavo Lietuvoje. FIBA atstovas Ashley Greenas, kurį itin sužavėjo keramikos kūriniai galerijos kiemelyje, visiems dėkojo ir linkėjo sėkmingo tolesnio darbo.

Viso renginio metu grojo muzikantai Igoris Švedko  ir Raimundas Januševičius. Muzikos virtuozai improvizavo, keitė instrumentus ir dviese atstojo visą orkestrą. Repertuarui muzikantai parinko įvairių šalių kompozitorių kūrinius, tačiau jautriausiai skambėjo prancūziškos melodijos.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.