„Menų turas“ surado patrauklią nišą

Karštymetis nesibaigia

Daugiau nuotraukų (1)

Asta Andrikonytė

Jul 31, 2013, 8:13 AM, atnaujinta Mar 2, 2018, 12:11 PM

E. Butvydas ir V. Gasparavičius prieš 12 metų įsitraukė į kelionių verslą. Tačiau jų įsteigta agentūra „Menų turas“ skiriasi nuo gausybės kitų.

Ji organizuoja Lietuvos bei užsienio menininkų gastroles, o pastaraisiais metais vis dažniau imasi ir tarptautinių menininkų mainų.

Karštymetis nesibaigia

„Lietuvoje yra 250 kelionių agentūrų, bet turbūt retas turizmo agentas išmano instrumentų gabenimo ir kitokias muzikantų gastrolių subtilybes, - spėjo vyrai.  - Mes šioje srityje jau esame įgudę“.

„Menų turas“ pasiekiamas svarbiems klientams bet kuriuo paros metu. Svetur toks kelionių agento dėmesys labai brangiai kainuoja arba iš viso yra neįmanomas, todėl klientų lietuviams nestinga.

Eugenijus su Vygintu tapo nuolatiniais Europos  jaunimo muzikos konkursų sąjungos talkininkais, jau ilgus metus bendradarbiauja su ispanų ir brazilų muzikos vadybininkais.

Jiems patikimos Vilniaus festivalių, „Kaunas Jazz“, Klaipėdos pilies džiazo bei kitų svarbių šalies festivalių artistų gastrolės.  „Menų turas“ padės atvykti į Vilnių ir „Piano. lt“ festivalio žvaigždei - armėniško duduko virtuozui Dživanui Gasparianui.

„Mūsų kliento atvykimas į Lietuvą dažnai tesudaro mažą jo turnė fragmentą - mes turime sudėlioti visą gastrolių mozaiką derindami skrydžius, užsakinėdami viešbučius.  Mums visada darbų karštymetis“, -- aiškino V. Gasparavičius.

Padeda keliaujantiems artistams

„Norime išjudinti naują reiškinį - artistų turizmą, kai patys menininkai susimoka už kelionę, o užsienyje suranda partnerius, kurie juos apgyvendina, rengia jų koncertus, veža į ekskursijas, - pasakojo E. Butvydas.  - Tokiems kolektyvams mes padedame ne tik kelionių paslaugomis, bet kartais surandame ir rėmėjus, partnerius“.

„Menų turas“ nuskraidino vaikų šokių kolektyvą „Ugnelė“ net į Taibėjų, o Vilniaus universiteto chorą „Pro musica“ - į Lotynų Ameriką.

Neseniai Eugenijus su Vygintu parsivežė naujų kontaktų iš Vroclave surengto tarptautinės scenos menų organizacijos ISPA (International Society for the Performing Arts) kongreso, kuriame vieninteliai iš Lietuvos pristatė savo veiklą ir sulaukė nemažo menininkų dėmesio.

Susirengusius vasarą į asmeninį meno turą šis duetas taip pat išvaduos nuo ilgai trunkančių norimo viešbučio, skrydžio, renginio bilietų paieškų.

Natų knygynas - sielai

„Buvo metas, kai norėjau emigruoti, nes nepragyvenau iš renginių vadybos, - prisipažino E.Butvydas.  - Tačiau pakeitus darbo kryptį situacija pasikeitė“.

„Menų turas“ leidžia Eugenijui su bendraminčiu netgi išlaikyti vienintelį Lietuvoje natų knygyną, šiuo metu įsikūrusį sostinės Totorių gatvėje.

Knygynėlio veikla neklesti - prekybą natomis žlugdo kopijavimo paslaugos.  Tačiau vyrai lyg niekur nieko mezga ryšius su natų leidėjais tarptautinėse knygų mugėse, atstovauja solidžioms užsienio leidykloms Lietuvoje.

Pasak jų, šiandien natas daugiausia perka savarankiškai muzikuojantys mėgėjai.  Tačiau užsuka į knygyną ir meno turistų, dažniausiai įsigyjančių Mikalojaus Konstantino Čiurlionio kūrinių.  Tiesa, neseniai japonai nupirko „Lietuvių choro muzikos antologijos“ 80 egzempliorių.

„Natų knygynas - mūsų sielai, o kelionių agentūra - duonai“, - juokavo E. Butvydas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.