Škotas skyrė džiazo kūrinį Vilniui

Ši vasara jaunajai Lietuvos džiazo kartai ypatinga. Net tris projektus šalies jaunimas neseniai pristatė Didžiosios Britanijos džiazo scenose.

Daugiau nuotraukų (1)

Asta Andrikonytė

Aug 6, 2013, 7:32 PM, atnaujinta Mar 2, 2018, 3:00 AM

Birmingamo džiazo fetsivalio vadovas Jimas Simpsonas panoro atskleisti britams džiazo kanonų nevaržomą grupės „Sheep Got Waxed“ energiją bei unikalų Giedrės Kilčiauskienės balsą - dainininkę į šį festivalį lydėjo jos nuolatinis partneris pianistas Andrejus Polevikovas.

O Edinburgo džiazo festivalis tapo įdomaus škotų ir lietuvių projekto lopšiu. Šiame festivalyje savo kūrinius pristatė saksofonininkas Juozas Kuraitis, trimitininkas Dominykas Vyšniauskas bei škotų pianistas Euanas Stevensonas, subūrę su dar dviem škotais - bosininku Andrew Sharkey ir būgnininku Jamesu Drummondu - tarptautinį kvintetą  „Euan Stevenson Vilnius Quintet“.

„Nėra geresnio būdo pristatyti užsienyje nežinomus savus atlikėjus, o Lietuvoje - mums nežinomus užsieniečius, kaip kuriant bendrą jų projektą, - įsitikinęs vienas kvinteto iniciatorių, festivalio „Vilnius Jazz“ prodiuseris Antanas Gustys. - Naujo kvinteto idėja buvo suteikti progą pasireikšti jaunajai kartai.“

Pasak A. Gusčio, grupės debiutas buvo stiprus: „Šį kartą programa nebuvo skubota ir žalia, kaip dažnai pasitaiko spontaniškai susibėgant muzikantams - buvo laiko repeticijoms.“

Projekto ašimi tapo puikią reputaciją Didžiojoje Britanijoje pelnęs E. Stevensonas. Jis laviruoja savo muzikoje tarp džiazo ir akademinės klasikos, semiasi įkvėpimo ir iš pop- bei škotų muzikos palikimo. Šio visapusiško pianisto albumas nonetui pernai buvo nominuotas Škotijos metų albumo apdovanojimui.

Vieną naujam tarptautiniam kvintetui sukurtų kompozicijų E. Stevensonas pavadino „Vilniumi“.

Škotams muzikuoti su lietuviais patiko, todėl jie pasiūlė pristatyti projektą ir Škotų namuose Briuselyje. O prieš tai, spalio pradžioje, jį išgirs 26-ojo festivalio „Vilnius Jazz“ publika.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.