Tarptautinę menininkų stovyklą vainikuos lietuviškos premjeros

Tarptautinė menininkų rezidencijos programa DAR (Druskininkai Artists' Residence), kurią jau trečius metus organizuoja Lietuvos kompozitorių sąjunga, savaitgalį rengia paskutinį koncertų ciklo „Orbitos“ renginį. Šįsyk jame bus gausu lietuviškų premjerų.

Daugiau nuotraukų (1)

ELTA ir lrytas.lt inf.

Aug 13, 2013, 8:13 PM, atnaujinta Mar 1, 2018, 11:21 PM

Koncertų ciklo „Orbitos“ programą  „Mozaika“ penktadienį Druskininkuose atliks šiuolaikinės muzikos fortepijono virtuozė Rima Chačaturian. Anot atlikėjos, šis koncertas kurorto publikai suteiks naujų įspūdžių ir paįvairins kurorto vakarus.

Programoje skambės Nacionalinės premijos laureatės kompozitorės Ramintos Šerkšnytės „Variacijos fortepijonui“. Anot autorės, kūrinys ne tik atspindi Mikalojaus Konstantino Čiurlionio pamėgtą žanrą, bet ir atskleidžia neribotas fortepijono galimybes. Religinės tematikos akordai persipins lietuvių kompozitoriaus Alvido Remesos bei esto Arvo Parto kūriniuose.

Pasaulinę savo kūrinio „Valsas“ premjerą pristatys kompozitorius Donatas Zakaras. Kaip pastebėjo autorius, jau seniai kas berašė valsą, todėl norėjosi prikelti šį žanrą ir jį paskirti ramiai Druskininkų popietei. „Tai vienas iš romantiškiausių programos kūrinių, kuris išsiskiria besisukančios bei plaukiančios harmonijos pojūčiu“, - apibūdino būsimą premjerą pianistė R.Chačaturian.

Ne ką mažiau staigmenų žada pateikti ir vaizdo menininkas Lukas Miceika, dirbantis su populiariausiomis Lietuvos popmuzikos grupėmis, kuriantis vaizdo projekcijas. Bendras kompozitorės Egidijos Medekšaitės ir L. Miceikos audiovizualinis projektas „Textile_4“ žada nustebinti neįprastomis garso bei vaizdo išraiškos priemonėmis.

Koncertą vainikuos tarptautinės DAR rezidencijos dalyvių audiovizualinis kūrinys „Uroboros“, kurį sukūrė Izabela Oldak ir Ruben van Klaveren (Lenkija/Olandija). Tai trumpas pasakojimas apie įvairiose Druskininkų vietose atrastus simbolius.

Tris mėnesius kompozitorių kūrybos namuose Druskininkuose vykusioje tarptautinėje stovykloje įkvėpimo ieškojo menininkai iš Austrijos, Vokietijos, Olandijos, Ukrainos bei Lenkijos. Kurorto publikai jie pristatė čia sukurtus kūrinius.

Rugsėjį ir spalį dar laukiama menininkų iš Prancūzijos, Japonijos, Vengrijos bei Didžiosios Britanijos. Daugelis menininkų Lietuvoje lankosi pirmą kartą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.