Į premjerą Klaipėdoje atvyksta garsusis kroatų dramaturgas M.Gavranas

Klaipėdos dramos teatras rugsėjo pabaigoje pakvies žiūrovus į išskirtinę premjerą – Ramunės Kudzmanaitės režisuotą spektaklį „Poros“ pagal garsaus kroatų dramaturgo pjesę. Premjera taps trijų dienų programos, skirtos M.Gavrano kūrybai, dalimi. Klaipėdiečių spektaklius kartu su publika žiūrės ir pats pjesių autorius, atvyksiantis į Klaipėdą specialiai iš Kroatijos.

Į Klaipėdą atvyksta garsusis kroatų režisierius M. Gavranas.<br>Klaipėdos dramos teatro nuotr.
Į Klaipėdą atvyksta garsusis kroatų režisierius M. Gavranas.<br>Klaipėdos dramos teatro nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Aug 14, 2013, 4:10 PM, atnaujinta Mar 1, 2018, 10:55 PM

Renginį teatralai pavadino „Gavranfestu“. Jo metu teatro gerbėjai išvys visus tris Klaipėdos dramos teatro spektaklius, pastatytus pagal šio autoriaus kūrinius – „Viskas apie moteris“, „Viskas apie vyrus“ ir „Poros“.

Klaipėdos dramos teatras, pažintį su M.Gavrano kūryba pradėjęs nuo legendinio, iki šiol rodomo ir pilnas sales sutraukiančio „Viskas apie moteris“ (Rež. Dalia Tamulevičiūtė), vėliau ją sėkmingai pratęsė spektakliu „Viskas apie vyrus“ (rež. A. Lebeliūnas).

Tad kai dramaturgas parašė paskutiniąją trilogijos dalį - „Poros“ – teatro vadovų teigimu, jokių klausimų nebekilo: teatras ėmėsi statyti ir trečiąją pjesę. Kitaip gavraniškoji žmogaus studija esą liktų tiesiog nebaigta.

Teatrui susisiekus su autoriumi, šis mielai sutiko bendradarbiauti. Negana to – M.Gavranas taip susidomėjo klaipėdiečių spektaklių sėkme, kad nusprendė drauge su žmona, aktore Mladena, atvykti į Lietuvą ir pamatyti juos pats.

Po subtilių vyrų ir moterų psichologijos studijų ankstesnėse trilogijos dalyse M.Gavranas ėmėsi porų santykių - meilės, su visomis jos apraiškomis, intrigomis ir komplikacijomis.

Savąjį gyvenimą, panašų į paradoksalią mozaiką, bando suvaldyti poros, porų draugai ir priešai. Galop išaiškėja, kad visa ta santykių raizgalynė tampriai tarpusavyje susijusi: vyrai ir moterys pjesėje barasi, taikosi, rėžia į akis tiesą ir saldžialiežuvauja, giriasi ir skundžiasi, tačiau tai tarsi vienas didelis namas, kurio kambariuose vis kiti žmonės ir jų istorijos.

Spektaklį poros ėmėsi režisuoti R. Kudzmanaitė, pakvietusi vaidinti teatro aktorius Valentiną Leonavičiūtę, Rimantą Pelakauską, Reginą Šaltenytę, Vaidą Jočį, Renatą Idzelytę, Liudą Vyšniauską.

Spektaklio premjera Klaipėdos kultūros centre Žvejų rūmuose – rugsėjo 25 d. 18 val. „Viskas apie moteris“ bus rodomas rugsėjo 26 d. 18 val., „Viskas apie vyrus“ – rugsėjo 27 d. 18 val.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.