Vilniaus universiteto Botanikos sode Kairėnuose prisėsti kviečia E.Šimkūnaitės suoliukas

Laukiant vasaros brandos šventės – Žolinės – Vilniaus universiteto Botanikos sodo Kasirėnuose teritorijoje atidengtas paminklinis suoliukas, skirtas vienai pirmųjų šalyje sveiko ir ekologiško gyvenimo būdo propaguotojai, vienai garsiausių Lietuvos žolininkių, vaistininkei Eugenijai Šimkūnaitei atminti. Suoliukas yra Pavėsinės saloje šalia sodo Nr.22.

Suoliukas vienai pirmųjų šalyje sveiko ir ekologiško gyvenimo būdo propaguotojai, vienai garsiausių Lietuvos žolininkių, vaistininkei E.Šimkūnaitei atminti stovi Vilniaus universiteto Botanikos sode Kairėnuose.
Suoliukas vienai pirmųjų šalyje sveiko ir ekologiško gyvenimo būdo propaguotojai, vienai garsiausių Lietuvos žolininkių, vaistininkei E.Šimkūnaitei atminti stovi Vilniaus universiteto Botanikos sode Kairėnuose.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

2013-08-14 17:29, atnaujinta 2018-03-01 22:52

„Habil. dr. Eugenija Šimkūnaitė – įžymi XX a. vaistinių augalų propaguotoja ir tyrinėtoja, liaudies medicinos žinovė“ – ši žinia įspausta ant lietuviško medžio paminklinio suolelio, kuris prasmingai papildė Botanikos sodo suolelių alėją. Kaip mini E.Šimkūnaitės labdaros ir paramos fondo valdybos pirmininkė Birutė Karnickienė, šia iniciatyva kviečiama susimąstyti apie meilę tėviškei, filosofinį požiūrį į augaliją ir gamtos svarbą mūsų gyvenime.

Vilniaus universiteto Botanikos sodo teritorijoje jau yra arti šešiasdešimties lankytojų padovanotų suoliukų, kurių atramose pritvirtintos lentelės byloja apie kiekvieno jų atsiradimo istorijas. Sodo lankytojai čia randa ramybę ir poilsį, gaivaus oro gurkšnį ir malonių įspūdžių, o kartu sužino daug naujo apie augalų pasaulį. Tikimasi, jog atokvėpio valandėlė ir pamąstymai ant paminklinio E.Šimkūnaitės suolelio įkvėps žmones gerbti, saugoti, mylėti bei puoselėti aplinką, kurią taip mylėjo šviesaus atminimo Žiniuonė, palikusi Lietuvai neįkainojamus savo veiklos ir kūrybos turtus.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.