Skandinavijos dizaino mugėje „Formex“ – sėkmingas Lietuvos debiutas

Keturias dienas (rugpjūčio 15–18 d. ) trukusi didžiausia Skandinavijos dizaino mugė „Formex“ šiemet daugiausia dėmesio skyrė natūralumui, spalvų ekspresijai ir individualių stilių įvairovei. Stokholme (Švedija) vykusioje tarptautinėje dizaino mugėje savo kūrinius pristatę menininkai – Rasa Baradinskienė, Dovilė Gudačiauskaitė, Rūta Kiškytė, Aistė Nesterovaitė ir Gediminas Šiaulys neliko nepastebėti ir sulaukė puikių įvertinimų bei užsakovų dėmesio.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Aug 21, 2013, 2:15 PM, atnaujinta Mar 1, 2018, 8:05 PM

Tarptautinių kultūros programų centro kultūros sklaidos skyriaus vadovės Kristinos Agintaitės teigimu, nors tarptautiniai stendai sudarė labai nedidelę dalį mugės ekspozicijos (iš 850 stendų – 16 tarptautinių), tačiau Lietuvos stende užsakovų dėmesį traukė specialiai šiai mugei sukurti Lietuvos menininkų mados, dizaino darbai, aksesuarai bei juvelyrikos dirbiniai.

„Lietuvos dizainerių kūriniai išsiskyrė ne tik funkcionalumu, bet ir originalumu. Mugėje pavyko užmegzti ryšius su potencialiais klientais bei sulaukti užsakovų komplimentų dėl gaminių savitumo ir puikaus darbų išpildymo“, – teigė K.Agintaitė.

Lietuvos dizainerių darbų ekspozicija „Formex“ mugėje buvo pristatyta pirmą kartą ir iš karto sulaukė lankytojų pripažinimo. Per mugę buvo pasirašytos aštuonios sutartys su užsakovais iš Švedijos, Danijos ir Japonijos. Daugiausia dėmesio sulaukė Lietuvos dizainerė A.Nesterovaitė, mugėje pristačiusi originalius dizaino produktus iš odos ir lino.

Nuolatinės tarptautinių dizaino mugių dalyvės A.Nesterovaitės teigimu, paprastai meno mugėse lankosi labai skirtingų kultūrų žmonės, su labai skirtingais poreikiais ir žinių bagažu, todėl kiekvienam skoniui įtikti stengtis nederėtų, kadangi sėkmę dažniausiai lemia įdirbis ir pasitikėjimas kuriančio menininko darbais.

„Kiekvienas dalyvavimas dizaino mugėse užsienyje atveria naujas galimybes dėl naujai užmegztų ryšių ir leidžia sukurti patikimumo įspūdį produktais susidomėjusiam užsakovui“, – patirtimi dalijosi menininkė.

„Formex“ – tai didžiausia interjero dizaino paroda Šiaurės Europoje, rengiama du kartus per metus. Parodą kasmet aplanko daugiau nei 25 tūkst. lankytojų ir daugiau nei 800 žiniasklaidos atstovų iš viso pasaulio.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.