Klaipėdoje - festivalis „PLArTFORMA“

Rugpjūčio 24-ąją prasideda tris dienas truksiantis šiuolaikinio meno šurmulys Klaipėdoje. Aštuntą kartą rengiamas tarptautinis šiuolaikinių menų festivalis „PLArTFORMA“ siūlo intriguojančią programą, paženklintą raudono ir mėlyno polių vizualine stilistika. Nuoroda į šiaurę ir pietus, pliusą ir minusą, vyrą ir moterį atsispindi ir festivalio programos turinyje.

Scena iš operos „Faustas“.<br>J.Sakalausko nuotr.
Scena iš operos „Faustas“.<br>J.Sakalausko nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

2013-08-23 20:17, atnaujinta 2018-03-01 18:51

Festivalis prasidės ir baigsis „vyriškais“ spektakliais. Per atidarymą žiūrovai pamatys vienintelį pasaulyje Charleso Gounod operos „Faustas“ (kamerinė versija) pastatymą, kuriame net ir moterų balsams sukurtas partijas scenoje atliks vyrai, o uždarymas narstys vyriškosios tapatybės klausimą vieno žymiausių Danijos šokio teatrų „Granhøj Dans“ šokio spektaklyje „2men2mahler“.

Pasiilgusiems moteriškumu dvelkiančių spektaklių festivalis pristato premjerą – jungtinį čekų ir ispanų kūrinį „Artemidė žvelgia į veidrodį“. Tai – moteriai, natūralumo sergėtojai, vieninteliam civilizacijos ryšiui su gamta skirtas spektaklis. Moteriškumu bei ispaniškos muzikos ritmais pulsuos ir naujausias Beatos Molytės kūrinys „Un extracto del blog”, statomas kartu su garsiuoju perkusininku Arkadijumi Gotesmanu.

Ieškantiems eksperimentinės dvasios festivalio rengėjai siūlo įsilieti į itin įslaptintą gyvą multimedijų pasirodymą „Ekspres kovos klubas“ ("Express Fight Club"), kurio kūrėjai („post theater“, Vokietija) siūlys prisiminti bestseleriu tapusio Ch. Palahniuko romano pirmąją taisyklę - „Nekalbėk apie kovos klubą“. O eksperimentinės muzikos gerbėjai kviečiami į 2012 m. T.E.T.E. apdovanojimų metu geriausia Lietuvos eksperimentinės muzikos grupe pripažintos audiovizualinės poezijos grupės „AVaspo“ naujojo albumo „Kraujuojantis okeanas“ pristatymą.

Paskutinius šiltus rugpjūčio vakarus būtina praleisti Danės upės krantinėje, žiūrint lietuviškų šokio filmų kolekciją ir trumpametražių filmų programą „Patys pačiausi“ arba skulptoriaus A.Petkaus erdvinių objektų „Sudegęs“ ir „Skrytis“ ekspoziciją.

Festivalis „PLArTFORMA“ nuo 2010 m. yra tarptautinio meno ir festivalių tinklo “DNA: Development of New Art” narys.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.