Jaunieji klasikinės muzikos atlikėjai aukos UNICEF misijai

Rugpjūčio 31 d. Šv.Jonų bažnyčioje  Vilniuje klasikinės muzikos pasirodymą surengsiantys tenoras Arūnas Dingelis ir pianistas, Londono karališkosios muzikos akademijos absolventas Mantautas Katinas dalį už koncertą surinktų pinigų skirs UNICEF misijai Tanzanijoje. Itin retai Lietuvoje koncertuojančių muzikantų auka bus panaudota skiepijant nuo mirtinų ligų vienos vargingiausių pasaulio šalių vaikus ir jų motinas.

Tenoras A.Dingelis (dešinėje) ir pianistas M.Katinas.<br>A.Rakausko nuotr.
Tenoras A.Dingelis (dešinėje) ir pianistas M.Katinas.<br>A.Rakausko nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Aug 26, 2013, 12:45 PM, atnaujinta Mar 1, 2018, 6:03 PM

Palydėdami vasarą perspektyvūs atlikėjai Vilniaus gyventojams ir sostinės svečiams surengs išskirtinį pasirodymą. Itin retai mūsų šalyje koncertuojantis buvusių „Ąžuoliuko“ dainininkų duetas žada pasinerti į spontanišką kūrybos procesą.

„Mūsų pasirodymas bus ne tik spontaniškas, bet ir netikėtas. Scenoje atliksime įvairius muzikos kūrinius – vieni bus labiau pažįstami,  kitus galbūt girdėsite pirmą kartą. Tačiau svarbiausia, kad tai bus savotiškas naujos kūrybos žingsnis“, – apie paskutinę vasaros dieną  Šv.Jonų bažnyčioje įvyksiantį pasirodymą kalbėjo duetas.

Pasak Mantauto ir Arūno, šis jų pasirodymas turėtų tapti ne tik ilgai išliekančia menine patirtimi kiekvienam apsilankiusiam klausytojui, bet ir atkreipti dėmesį į skurdo kamuojamų šalių pažeidžiamiausius piliečius – vaikus.

„Esu ne tik laisvas menininkas, bet ir šioks toks filantropas, mane jaudina nuskriaustųjų likimas. Dabar pasitaikė puiki proga jiems padėti, suderinti muziką ir gerumą. O UNICEF yra organizacija, kuri daro daug gero visame pasaulyje“, – sakė A.Dingelis.

„Dainų dainelės“ konkurso laureatas, Virgilijaus Noreikos mokinys A.Dingelis yra surengęs rečitalius Lietuvoje, JAV, Airijoje. Lietuvos nacionalinio operos ir baleto teatro studijoje atliko keletą pagrindinių vaidmenų. Vėliau, susidomėjęs jogos filosofija, A.Dingelis iš didžiosios operos scenos pasuko kamerinės, meditatyvinės muzikos link. Jo repertuaras aprėpia platų spektrą muzikos žanrų bei stilių – nuo liaudies iki italų kompozitorių dainų bei  Gaetano Donizetti, Piotro Čaikovskio, Giacomo Puccini, Francesco Cilea operų arijų, kurios pripildys ir Šv.Jonų bažnyčios erdvę. 

Londono karališkosios muzikos akademijos absolventas M.Katinas 2010 m. laimėjo tarptautinį "Ile de France"  konkursą. Pastaruoju metu jis surengė įsimintinus pasirodymus „Philomuses“ salėje Paryžiuje, "Piano en Saintonge" bei Kristupo vasaros festivaliuose. M.Katinas koncertavo su Lietuvos orkestrais, diriguojamais Sauliaus Sondeckio, Jozefo Valnigo, Donato Katkaus. Šįkart į programą pianistas įtraukė ir garsiąją Ferenzo Listo Ispaniškąją rapsodiją. 

Su muzikantais bendradarbiaujanti „UNICEF Lietuva“ vykdo jau trečiąją misiją, skirtą skurdžiausių pasaulio valstybių vaikams. Šį kartą lietuviai kviečiami paaukoti nuo užkrečiamų ligų ir skurdo kenčiantiems Tanzanijos vaikams. Misija prasidėjo rugpjūčio mėnesį televizijos žvaigždžių kelione į šią Rytų Afrikos šalį, o jos kulminacija įvyks spalio 11 d. trečiajame UNICEF šou „Už kiekvieną vaiką“ per TV3.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Nauja diena“: ar I. Šimonytė gali pasipriešinti G. Nausėdai?