„Pure Jazz“ vasarą palydės Skandinavijos džiazą ir plokštelių magiją derinantys „Lund Quartet“

Visą vasarą trukusi išskirtinių džiazo koncertų serija „Pure Jazz“ kviečia palydėti sezoną. Rugpjūčio 30-ąją, penktadienį, Kauno senamiestyje veikiančiame „Ryšių kiemelyje 837“ koncertuos Bristolio džiazo ketvertukas „Lund Quartet“.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Aug 27, 2013, 7:17 PM, atnaujinta Mar 1, 2018, 5:22 PM

Projekto pavadinime neatsitiktinai minimas Švedijos miestas. „Lund Quartet“ – tai geriausios skandinaviško džiazo tradicijos, sujungtos su kūrybinėmis „turntabilism“, arba plokštelių grotuvų valdymo meno, galimybėmis. Precizika koncertuose dera su improvizacija, o gyvai atliekama muzika – su specialiai sukurtais įrašais.

Kaip teigia muzikos kritikai, „Lund Quartet“ – tai vibruojanti urbanistiška Bristolio scena su europietiškos estetikos prisilietimu, puikiai deranti vakarams su taure mėgstamo gėrimo rankoje ir tiesiog sprogstanti ausyse.

Nuo 2010-ųjų klausytojus hipnotizuojančio ketverto sudėtyje – pianistas Simonas Adcockas, taip pat grojantis ir išskirtiniu instrumentu  tereminu, hiphopo prodiuseris ir „turntabilism“ ekspertas Jake'as Wittlinas bei dab, ska ir dramenbeiso mėgėjai kontrabosininkas Robas Childsas ir būgnininkas Samas Muscatas.

Bristolio grupė įsikūrė studiją buvusiame garaže, o įsirengė padedami džiazui neabejingų draugų. Puikių atsiliepimų sulaukusio debiutinio „Lund Quartet“ albumo, kurį atlikėjai pernai išleido savarankiškai, pirmasis tiražas jau išpirktas. Tiesa, kadangi grupė pasirašė sutartį su įrašų kompanija, rugsėjį suplanuotas pakartotinis jo leidimas kompaktinio disko ir vinilinės plokštelės formatais.

Pure Jazz“ sezono uždarymas su „Lund Quartet“ penktadienį, rugpjūčio 30-ąją, 20 val. Kaip ir visi ciklo koncertai, šis, melomanų džiaugsmui, nemokamas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.