Aukštaitijos sostinės gimtadienis: nuo tradicijų iki magijos

Rugsėjo 6-8 dienomis - Aukštaitijos sostinės gimtadienis. Panevėžiui sukaks 510 metų. Trijų dienų pramogų, muzikos ir meno idėjų nestokojančioje šventėje dalyvaus ne tik panevėžiečiai, bet ir miesto svečiai, pasirodys garsūs Lietuvos muzikos atlikėjai, Aukštaitijos regiono ir užsienio miestų mėgėjų meno kolektyvai. Dvi scenas jungs įspūdinga amatų ir tautodailės mugė, kuri drieksis nuo Laisvės aikštės per visą Senvagę iki pat Bendruomenių rūmų.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Aug 28, 2013, 3:57 PM, atnaujinta Mar 1, 2018, 4:59 PM

Šiais metais Panevėžio miesto savivaldybė renginį patikėjo organizuoti Bendruomenių rūmams. Šventės režisierius, kultūrinių renginių organizatorius Tadas Smetonis džiaugėsi, kad šiais metais į miesto gimtadienio šventės programą pavyko įtraukti išskirtinių projektų, kurie turėtų sudominti ir jaunus, ir senus.

„510-ąjį Panevėžio gimtadienį šiemet pasitiksime ne tik tradiciniais renginiais, bet ir unikaliais projektais. Tris dienas truksianti šventė šiais metais išskirtinė projektų gausa ir skirta įvairaus amžiaus panevėžiečiams bei miesto svečiams“, - pasakojo T.Smetonis.

Vaikus turėtų pritraukti spektakliai Lėlių vežimo teatro kiemelyje, pasivažinėjimai traukinuku ar „Beprotiškų burbulų“ akcijos. Vakaro koncertai daugiau skirti jaunimui, o vyresnio amžiaus žmones turėtų sudominti prieš keletą metų pamėgti ir vėl atgaivinami „Aukštaitijos kiemeliai“. Sporto mėgėjus rengėjai kvies į tarptautinius sunkiosios atletikos, futbolo veteranų turnyrus, automobilių slalomo varžybas, vyks ir ekstremalaus sporto parodomoji programa.

Vienas svarbių šventės projektų - Aukštaitijos regiono dainų šventė. Ją sudarys „Aukštaitiški kiemeliai“, kurie išsiskiria folkloro, kaimiškos muzikos kapelų, mėgėjų teatrų programa, kulinarinio paveldo pristatymu, turizmo maršrutų, lankytinų vietų sklaida, tautodailininkų, amatininkų, senųjų amatų meistrų edukacinės programomis. Vyks ir jungtinis koncertas „Skambėk, mana Aukštaitija“, kuriame susipins suaugusiųjų, vaikų chorų, pučiamųjų orkestrų, liaudiškų šokių, dainų ir šokių ansamblių koncertinės programos.

Daug muzikos, pasirodymų, tradicinę mugę ir šventinius fejerverkus žadantys rengėjai džiaugiasi, kad Aukštaitijos sostinės šventė sukvies ne tik miesto gyventojus, bet ir gausų būrį svečių. Savo tradicijas, paveldą, edukacines ir koncertines programas pristatys Zarasai, Biržai, Pasvalys, Šiauliai, Rokiškis, Joniškis, Kupiškis, Pakruojis. Daug dėmesio turėtų sulaukti ir kasmetinis tarptautinis šokių ir muzikos festivalis „Prie Nevėžio“. Šiame projekte dalyvauja ir Latvijos, Olandijos, Estijos, Lenkijos atstovai.

„Šventės renginių gausa stulbinama: nuo kūdikių lenktynių iki Aukštaitijos dainų šventės. Pirmą kartą Panevėžyje bus pristatomas 3D piešinys, fakyrų, mago pasirodymai. Gatvėmis tradiciškai trauks šventinės kolonos, paversiančios Panevėžį spalvingu, linksmu ir išradingu miestu. Senvagė prisipildys garsų, čia skambės įvairių stilių muzika, kurią atliks skirtingo amžiaus atlikėjai. Pirmą kartą Panevėžyje vyks ir kūdikių lenktynės. Teko įdėti daug pastangų, kad ši šventė sukviestų tiek daug atlikėjų ir svečių, o kiekvienos amžiaus grupės atstovas galėtų pasakyti, kad šį kartą tikrai buvo projektų, kurie juos sudomino“, - apie renginio ypatumus kalbėjo šventės režisierius T.Smetonis.

Panevėžiečiams ir miesto svečiams koncertuos Giedrė Vokietytė, Justinas Lapatinskas, Jurga Šeduikytė, Renata ir Deivis Norvilai, Panevėžio „Indigo“ choras, "Skamp", „Saulės kliošas“, „G & G Sindikatas“, Nojus (buvusi grupė „Airija“), pučiamųjų orkestras „Panevėžio garsas“, muzikiniai projektai "Divas & The Gentleman" ir „Yoko Mono“ (Dj Mamania ir Josh McClung), „Mon@“, „Panika“, „Night“, „Rockmergė“, DDL PLK, O2, Soulkittchen, Rita ir Žygis ir kiti.

„Tikimės mūsų darbas ir galutinis rezultatas nustebins visus susirinkusiuosius, juk Panevėžys yra miestas, kuriame gali džiaugsmingai ir kultūringai šurmuliuoti smagiai nusiteikę žmonės. Labai tikiuosi, kad visi, pasitelkę gerą nuotaiką, pirmąjį rudens savaitgalį keliaus į šventę ir džiaugsis tuo, kad yra Panevėžyje“, - šypsojosi šventės režisierius T.Smetonis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.