Kauno pantomimos teatras nutraukia veiklą

Per 40 metų veikęs Kauno pantomimos teatras pranešė šią savaitę nutraukiantis veiklą. Kauno miesto savivaldybės taryba šiemet nusprendė Kauno plastikos ir pantomimos teatrą prijungti prie „Auros“ šokio teatro, nors tam prieštaravo ir visų šių teatrų vadovai, ir Kultūros ministerija.

Kauno pantomimos teatras gyvavo per 40 metų.<br>M.Patašiaus nuotr.
Kauno pantomimos teatras gyvavo per 40 metų.<br>M.Patašiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

BNS ir lrytas.lt inf.

2013-08-29 17:47, atnaujinta 2018-03-01 16:17

„Prisidengiant reorganizacija ir prijungiant Pantomimos teatrą prie šokio teatro „Aura“, nebelieka ne tik Kauno pantomimos kaip juridinio vieneto, bet ir galutinai bus sunaikintas pats pantomimos žanras“, - ketvirtadienį išplatintame pranešime teigia Pantomimos teatro kolektyvas.

Anot jų, šokio teatre „Aura“ jokia Pantomimos teatro veikla nebebus vykdoma, žiūrovai nebeturės galimybių išvysti pantomimos spektaklių.

„Teatras, tinkamai atstovavęs Kaunui ir garsinęs jį tarptautiniuose festivaliuose, užsienio gastrolėse, miesto šventėse bei renginiuose, deja, nuo 2013 metų rugpjūčio 30 dienos bus priverstas nebevykdyti kūrybinės veiklos“, - teigiama pranešime.

Jungdama teatrus Kauno miesto savivaldybė motyvavo lėšų taupymu. Teigta, kad sujungus bus sutaupyta apie 100 tūkst. litų per metus.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.