Kauno dramos teatro sezonas: nuo Baltijos iki Japonijos

Nacionaliniame Kauno dramos teatre (NKDT) - tikras darbymetis. Režisieriaus Artūro Areimos kūrybinė komanda jau dėlioja paskutinius garsaus rusų klasiko Antono Čechovo pjesės „Vyšnių sodas“ štrichus. A.Areima publikai pristatys ironišką garsios rusų klasiko komedijos interpretaciją, kurioje netrūks teatrališko šypsnio - kartais linksminančio, o kartais skaudžiai nusmelkiančio paširdžius.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

2013-09-04 17:40, atnaujinta 2018-03-01 13:43

Spalio 24-27 d. žiūrovų laukia Baltijos šalių dramaturgijos festivalis „Kaunas 2013“. Tai festivalis, vykstantis kasmet vis kitoje šalyje, jame dalyvauja Lietuvos, Latvijos ir Estijos teatrai. Šiais metais garbė organizuoti festivalį teko Nacionaliniam Kauno dramos teatrui. Rengėjų tikslas - surengti gražią ir prasmingą kultūrinę šventę ne tik teatrui, bet ir Kauno miestui.

Festivalis - puiki proga pamatyti ne tik Lietuvos, bet ir kaimynių - Latvijos bei Estijos teatrų šiuolaikinius nacionalinės dramaturgijos pastatymus. Tris dienas truksiančioje programoje - geriausia lietuvių literatūros kūrinio scenine interpretacija pripažintas NKDT spektaklis „Balta drobulė“ pagal Antano Škėmos romaną (rež. Jonas Jurašas, inscenizacijos autorė Aušra Marija Sluckaitė ), taip pat kitų autorių dramaturgijos pastatymai: Juliaus Paškevičiaus drama-tyrimas „Ribos“ ("Menų spaustuvė"), Janio Baluodžio spektaklis-paskaita „Nacionalinis plėtros planas“ (Latvijos teatro institutas, rež. Valteris Silis), Paavo Piiko „Nutrūkusi grandis“ (Talino miesto teatras, rež. Priitas Võigemastas), Alvio Lapinio „Klajūno dalia““ (Valmieros teatras, rež. Varis Brasla, Latvija), Eriko Vilsono ir Inaros Sluckos film noir stiliaus detektyvas „Prarasto laiko citatos“ (Latvijos nacionalinis teatras, rež. Inara Slucka), Uku Uusbergo „Karjera“ (Vanemuinės teatras, rež. Uku Uusbergas). Žiūrovai galės įsitikinti, kad šiandienos autoriams svarbūs ne tik egzistenciniai gyvenimo klausimai, bet ir socialiai bei politiškai aktyvus teatras. Per festivalį vyks diskusijos apie nacionalinę dramaturgiją kartu su režisieriais, teatrologais bei trijų Baltijos šalių delegacijų nariais.

Nuvilnijus naujųjų metų šurmuliui, scenoje pražys sakuros kartu su 140 atlikėjų ir mišria Lietuvos ir Japonijos trupe. Didinga muzikinė oratorija „Sakurų prisiminimai“ bus skirta 1939-1940 metais rezidavusiam Lietuvoje Japonijos diplomatui Čijunei Sugiharai, išgelbėjusiam apie 10 tūkst. Lietuvos, Lenkijos ir Vokietijos žydų gyvybių. Oratorijos režisierius - Shugo Ikohas, kompozitorius - Atsuhiko Gondai, scenografiją kuria Hiromi Tokumasu. Japonų menininkams talkins libreto autorius lietuvių poetas ir žurnalistas Rimvydas Stankevičius, Kauno miesto simfoninis orkestras, garsūs lietuvių operos solistai, Kauno berniukų ir jaunuolių choras „Varpelis“ bei jaunieji teatro aktoriai. Oratorija bus rodoma tik tris kartus 2014 m. sausio 5, 6, 7 d. Didžiojoje scenoje

NKDT generalinio direktorius Egidijaus Stanciko teigimu, laukia labai intensyvus, darbingas ir nemenkus iššūkius žadantis 94-asis teatro sezonas. Tačiau teatro tikslas yra tobulėti, žengti į platesnius vandenis ir džiuginti žiūrovus aukšto meninio lygio kūriniais bei ugdyti jaunos kartos meninį skonį. Tuo tikslu pavasarį bus rengiamas jau tradicinis edukacinis festivalis jaunimui „Nerk į teatrą“.

Spektaklio "Vyšnių sodas" premjera spalio 4, 5, 6, 23 d. Kauno dramos teatro Didžiojoje scenoje.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.