„Auros“ festivalis pristatys šiuolaikinį Afrikos šokį

Rugsėjo pabaigoje Kaune 23-ią kartą vyks „Auros“ šiuolaikinio šokio festivalis. Jo tema šiemet - Afrikos šokis. „Festivalis pirmą kartą Baltijos šalyse ir Lietuvoje skiriamas šiuolaikiniam Afrikos šokiui. Į šį žemyną jau daug šalių atkreipė dėmesį ir stengėsi padėti įveikti stereotipus apie Afriką. Afrikiečių menas, be abejo, remiasi jų šaknimis, nacionalinėmis apraiškomis, bet šiuolaikinis šokis labai mažai žinomas. Man pačiai tai labai įdomu", - kalbėjo „Auros“ šokio teatro vadovė Birutė Letukaitė.

„Auros“ šokio teatro vadovė B.Letukaitė.<br>A.Barzdžiaus nuotr.
„Auros“ šokio teatro vadovė B.Letukaitė.<br>A.Barzdžiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

BNS ir lrytas.lt inf.

Sep 5, 2013, 9:08 PM, atnaujinta Nov 3, 2022, 11:46 AM

Idėja surengti Afrikos šokiui skirtą festivalį kilo prieš ketverius metus. Rengėjų teigimu, į Lietuvą sukviestų afrikietiško šokio atstovų įvairovė yra itin didelė.

Didžiausia afrikietiškosios festivalio temos žvaigždė - 69 metų šokėja ir choreografė iš Senegalo Germaine Acogny. Ji festivalyje pristatys solinį darbą.

Be Afrikos atlikėjų, renginyje taip pat pasirodys menininkai iš Izraelio, Prancūzijos, Lenkijos, Austrijos. Žiūrovai taip pat galės pamatyti „Auros“ šokėjų spektaklį.

„Prieš dvejus metus buvo parengtas projektas tekstilės bienalei. Vienas spektaklių - „Melancholijos dėžutė“. Ir šiemet man kilo mintis, jog tai buvo netradicinis „Auros“ darbas ir jį reikėtų atgaivinti“, - apie „Auros“ pasirodymą kalbėjo B.Letukaitė.

Kitokiai, galerijos, erdvei sukurtas spektaklis bus pritaikytas salei.

Renginį užbaigs Prancūzijos choreografės Blancos Li  šokio trupė, į šiuolaikinį šokį įtraukianti hiphopo ir gatvės šokio temą. Rengėjai užsiminė, kad bus mėginama surengti prancūzų ir Lietuvos gatvės šokėjų dvikovą. Jų spektaklį žiūrovai galės pamatyti neįprastoje erdvėje - Kauno sporto halėje.

Per penkias festivalio dienas turėtų būti parodyta 15 kompozicijų. Festivalio dienomis vyks ir šokėjams skirtos meistriškumo pamokos, kuriose menininkai keisis patirtimi, o Kauno dramos teatre bus pristatoma Afrikos fotografijų paroda.

Pirmasis „Auros“ šokio festivalis įvyko 1989-aisiais. Nuo tada jis su vienerių metų pertrauka vyksta kasmet.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.