Kamerinės muzikos festivalyje - garsaus orkestro koncertas

Šeštadienį Kaune vyks antrasis Lietuvos kamerinės muzikos festivalis. Jame žiūrovai galės išgirsti ne tik žinomus Lietuvos atlikėjus, bet ir Europoje garsų „Berliner Camerata“ orkestrą.

Daugiau nuotraukų (1)

BNS ir lrytas.lt inf.

Sep 5, 2013, 8:59 PM, atnaujinta Nov 3, 2022, 2:48 PM

„Ne veltui šis kolektyvas yra vadinamas vienu geriausių Vokietijos sostinėje. 2012 metais Olga Pak ir jos vadovaujamas orkestras surengė „Berliner Klassiksommer“ festivalį (Berlyno klasikos vasara), kuris surinko daugiau nei 30 tūkst. klausytojų ir sutelkė pagrindines klasikinės ir pasaulio muzikos figūras“, - teigia festivalio rengėjai.

Koncerte taip pat dalyvaus du Lietuvos publikai žinomi dainininkai - mecosopranas Rita Novikaitė ir tenoras Merūnas Vitulskis, su orkestru atliksią keletą žinomų klasikinės muzikos kūrinių.  Su „Berliner Camerata“ taip pat gros Lietuvos vargonų ir klavesino meistras Balys Vaitkus.

„Tai puiki proga Lietuvos muzikos klausytojams išgirsti kolektyvą, kuris gerąja prasme šokiravo net išrankiausius kamerinės muzikos gurmanus garsiausiose Europos koncertų salėse, katedrose ir bažnyčiose“, - teigia festivalio rengėjai.

Per koncertą skambės Antonio Vivaldi, Johanno Sebastiano Bacho, George'o Friderico Handelio ir kitų kompozitorių kūriniai.

Kamerinės muzikos festivalis rengiamas antrą kartą. Pernai liepą prasidėjęs renginys tęsėsi kelis mėnesius ir aplankė tris miestus - Vilnių, Kauną ir Druskininkus.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„24/7“: ar turite už ką balsuoti, ponia Seimo pirmininke?