Į Lietuvą atvykstanti garsiausia britų cirko trupė namo negrįžta net per atostogas

Kaip atrodo šiuolaikinių cirko artistų diena? Kone garsiausia britų cirko trupė „Gandini Juggling“ tikina, kad spontaniškumo joje mažai. „Kava, pietūs, treniruotė, kava, treniruotė, pasirodymas, vakarienė,“ – atskleidžia vienas „Gandini Juggling“ įkūrėjų Seanas Gandini. Garsiausia Didžiosios Britanijos cirko trupe tituluojamas kolektyvas porai dienų įsikūrė Vilniuje.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Sep 6, 2013, 8:58 PM, atnaujinta Mar 1, 2018, 12:40 PM

Gausus cirko kolektyvas į Lietuvą atvyko dalyvauti jau aštuntą kartą „Menų spaustuvėje“ rengiamame festivalyje Naujojo cirko savaitgalis. Šiame festivalyje trupė pasirodys pirmą kartą, tačiau Lietuvoje dalis trupės sykį jau lankėsi – 2011 m. Naujojo cirko savaitgalyje jie kartu su suomių trupe „Circo Aereo“ pristatė furorą sukėlusį žongliravimo spektaklį „Motetas“. Šį kartą į mūsų šalį „Gandini Juggling“ atvyko kone tiesiai po triumfo tarptautiniame Edinburgo teatro festivalyje „Fringe“.

Po vieno garsiausių festivalių Europoje kupini geriausių įspūdžių, o savo biografiją papildę gausybe naujų teatro kritikų liaupsių, britai  rugsėjo 8 d. Vilniuje,  „Menų spaustuvės“ Juodojoje salėje, pristatys scenos gurmanų vertą spektaklį „Dūžiai“. Tai žmogaus įgūdžių ir teatrališkumo derinys, įkvėptas garsiosios vokiečių choreografijos žvaigždės Pinos Bausch kūrybos. Per spektaklį žiūrovai įsitikins, kad net paprasčiausias obuolys talentingo žonglieriaus rankose gali tapti kerinčiu meno objektu, o įstabią istoriją gali papasakoti ne tik dramos aktoriai ar šokėjai, bet ir cirko artistai.

„Žongliravimas nėra pagrindinis mūsų tikslas. To, ką mes darome, net nepavadinčiau cirku. Savo pasirodymais mes siekiame ne tik stebinti fiziniais žmogaus gebėjimais, bet ir pasakoti istorijas, kurių lengvai nepamirši. „Dūžiuose“ 9 žonglieriai su 80 obuolių ir 4 arbatos servizais atskleidžia sunkias, įtemptas ir jaudinančias meilės istorijas,“ – pasirodymą Vilniuje pristatė „Gandini Juggling“ įkūrėjas S.Gandini.

Kone garsiauia britų šiuolaikinio cirko trupė buvo sukurta 1992 metais. Ją sumanė jau minėtas žonglierius S.Gandini ir ritminės gimnastikos čempionė suomė Kati Yla-Hokkala. Per 20 metų „Gandini Juggling“ apkeliavo daugiau negu 40 šalių ir surengė daugiau nei 5000 pasirodymų.

Įtemptas kelionių ir pasirodymų grafikas trupei tapo toks įprastas, kad namo į Didžiąją Britaniją jie negrįžta net per trumpas atostogas.

„Gyvename ant lagaminų ir net per atostogas keliaujame. Kai į kitas šalis vykstame su pasirodymu, daug laiko pramogoms neturime, bet visuomet stengiamės rasti bent valandėlę jaukiai kavinei ar muziejui. O štai per atostogas jau galime pamatyti ir daugiau šalies, – pasakojo S.Gandini. – 70 procentų savo gyvenimo praleidžiame gastrolėse, bet, laimei, manęs nei namų, nei šeimos ilgesys nekankina, nes mano šeima, t.y. mano žmona, visuomet yra šalia manęs.“

Po „Dūžių“ spektaklio „Gandini Juggling“ kolektyvas taip pat neskubės palikti Vilniaus. Rugsėjo 9 d. „Menų spaustuvėje“ jie surengs tobulinimosi kursus Britų tarybos su partneriais Lietuvoje vykdomos „Kūrybinių partnerysčių“ programos vedėjams.

etražiai naujojo cirko video filmai, kuriuos sukūrė suomių cirko pažibos – trupė „Circo Aereo“ ir režisierė Sanna Silvennoinen.

Daugiau informacijos: Agnė Tuskevičiūtė/ Viešųjų ryšių koordinatorė, Menų spaustuvė/ Tel. +370 686 01326 agne@menuspaustuve.lt www.menuspaustuve.lt

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.