Lietuvaičių duetas įvertintas J.Brahmso konkurse Austrijoje

Tarptautiniame Johanneso Brahmso kamerinės muzikos konkurse, vykusiame rugpjūčio 31 – rugsėjo 8 dienomis Poertschache, Austrijoje, puikiai pasirodė ansamblis iš Lietuvos: smuikininkė Augusta Jusionytė ir pianistė Eglė Andrejevaitė. Duetas laimėjo specialų prizą už lietuvių kompozitoriaus Gedimino Gelgoto kūrinio „Never Ignore the Cosmic Ocean“ atlikimą.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Sep 10, 2013, 8:24 PM, atnaujinta Feb 22, 2018, 8:37 AM

Žiuri narė, ilgametė Yehudi Menuhino vadybininkė Eleanora Hope pabrėžė, kad muzika turi būti gyva ir aktuali šiandien, todėl koncertų salėse turi daug dažniau skambėti šiuolaikinių kompozitorių kūryba. Ryškus, profesionalus ir jaudinantis dueto pasirodymas privertė komisijos narius sušukti „fantastika!“.

Iš viso konkurse skambėjo net septyniolikos skirtingų šiuolaikinių kompozitorių kūriniai, varžėsi 25 ansambliai iš viso pasaulio. A.Jusionytė ir E.Andrejevaitė konkurso programoje taip pat atliko J.Brahmso, Karolio Szymanowskio, Ludwigo van Bethoveno kūrinius smuikui ir fortepijonui.

2013 metai konkursui - jubiliejiniai. Jis rengiamas jau dvidešimtą kartą. Pėrčacho miestelyje prie Verto ežero J.Brahmsas praleido 1877-1879 metų vasaras: sukūrė simfoniją D-dur, koncertą smuikui ir orkestrui op. 77, dainas („Lieder“) ir kt.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.