Fotomenininkas A.Stanevičius parodą atidarė tyliai, uždarė garsiai

Tyliai, be jokios reklamos atidaręs fotografijos parodą „Jeigu tave užmirščiau, Jeruzale...” klaipėdietis fotomenininkas Antanas Stanevičius vėliau pasielgė neįprastai – surengė parodos uždarymą, rašo „Lietuvos rytas”.

Daugiau nuotraukų (1)

Aušra Pilaitienė

Sep 12, 2013, 8:35 AM, atnaujinta Feb 22, 2018, 7:25 AM

Daugiau negu pusšimtis nuotraukų mėnesį buvo eksponuojamos Klaipėdos apskrities Ievos Simonaitytės bibliotekos galerijoje 13L.

Į parodos uždarymą ir aptarimą gausiai suplūdusiems žmonėms pritrūko kėdžių.

„Dauguma atėjusiųjų parodą jau buvo apžiūrėję, turėjo ką pasakyti. Visai atsitiktinai parodos uždarymas sutapo su žydų Naujaisiais metais”, – kalbėjo A.Stanevičius.

Izraelyje fotomenininkas lankėsi du kartus. Po pirmosios kelionės į Šventąją žemę 2007-aisiais surengė parodą „Šalom, Izraeli!”.

Iš kelių tūkstančių užfiksuotų kadrų buvo nelengva atrinkti geriausius. Abiejose parodose jis pristatė daugiau kaip po 50 fotografijų. Jose – ne tik šventos vietos ir istoriniai Izraelio reliktai, bet ir peizažai, šiuolaikinė urbanistinė panorama, Izraelio žmonės.

„Eglės” leidyklos vadovas, žurnalistas, dvi poezijos knygas išleidęs Lietuvos fotomenininkų sąjungos narys A.Stanevičius pastaruoju metu savo emocijas dažniau lieja ne žodžiais, o vaizdais. Jam nėra neįdomių temų – fotomenininką traukia ne tik nepažintos šalys, bet ir Klaipėda, jos uostas ir žmonės, Lietuvos gamtos vaizdai.

Grįžęs iš kelionių jis stengiasi patirtais įspūdžiais pasidalyti su kitais. Įtikinamiausias būdas – parodyti nuotraukas.

Žiūrovai buvo pakviesti į parodas „Krikščioniškasis Egiptas”, „Armėnija Ararato akyse”, „Lietuva Frankfurto mugėje”, „Namie ir svetur” ir „Maktub” (apie arabų šalis).

Autorių labiausiai džiugina, kad ne vienas lankytojas po parodos užsidega noru viską išvysti savo akimis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.