Medininkų pilyje - G.Kazimierėno paveikslai „Algirdo pergalė prie Mėlynųjų Vandenų“

Penktadienį Medininkų pilyje vyks tapytojo Giedriaus Kazimierėno dviejų paveikslų „Algirdo pergalė prie Mėlynųjų Vandenų“ pristatymas. Jį rengia Trakų istorijos muziejus.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Sep 13, 2013, 1:10 PM, atnaujinta Feb 22, 2018, 6:04 AM

2009 metais sukurta 9 metrų ilgio ir 2,5 metro aukščio panoraminė drobė „Algirdo pergalė prie Mėlynųjų Vandenų“ vaizduoja vieną iš didžiausių Lietuvos karinių pergalių. 1363 metų rudenį didžiojo kunigaikščio Algirdo vadovaujama Lietuvos kariuomenė sutriuškino Aukso ordos kariauną.

Anot meno istorikės Rasos Gečaitės, „Algirdo pergalė prie Mėlynųjų Vandenų“ šiandien yra ne tik svarbus paveikslas Lietuvai, nes prikelia iš užmaršties didžiai šlovingą Lietuvos valdovo pergalę prieš mongolus-totorius, bet reikšmingas ir Europos istorijai, kai pagoniška Lietuva pirmoji ėmėsi pažaboti mongolų-totorių siautėjimą Europoje ir sustabdė jų grėsmingą invaziją nuo Ukrainos ir Rusios žemių į Vakarų Europą.

2013 metais tapytojas G. Kazimierėnas Lietuvos didžiojo kunigaikščio Algirdo pergalės 650 metų sukakčiai paminėti nutapė dar vieną 7 metrų ilgio ir 3,5 metro aukščio paveikslą ir pavadino jį  „Algirdo pergalė prie Mėlynųjų Raudonųjų vandenų“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.