M.K.Čiurlionio gimimo dieną - dar viena dovana menininko gerbėjams

Rugsėjo 22 d., sekmadienį, - garsaus lietuvių menininko Mikalojaus Konstantino Čiurlionio 138-oji gimimo diena.  Nacionalinis M.K.Čiurlionio dailės muziejus Kaune kviečia tą dieną paminėti artimesne pažintimi su jo kūryba ir apsilankyti muziejaus ekspozicijų salėse, kuriose lankytojų laukia nauji ir netikėti atradimai.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Sep 15, 2013, 9:01 PM, atnaujinta Feb 22, 2018, 4:33 AM

M.K.Čiurlionio kūrybos gerbėjus nustebins staigmena. 2012 metų pabaigoje menininko kūrybos palikimą Nacionaliniame M.K.Čiurlionio dailės muziejuje papildė iš M.K.Čiurlionio šeimos įsigytas paveikslas „Miestas“. Šis darbas yra vienas iš dviejų M.K.Čiurlionio kūrinių, kuris turi dvi puses – vienoje popieriaus pusėje nutapytas paveikslas „Miestas“, kitoje paveikslo pusėje - niekada visuomenei neeksponuota, subtili, lyriška ir savitai muzikinė kompozicija „Laumžirgiai“. Šį rudenį atnaujintoje M.K.Čiurlionio galerijos ekspozicijoje paveikslas eksponuojamas stiklinėje vitrinoje – tai leidžia kūrinį matyti iš abiejų pusių.

Aktyviausi ir drąsiausi M.K.Čiurlionio galerijos lankytojai 2013 m. rugsėjo 22 d. atidžiai apžiūrėję ekspozicijos salėse kabančius paveikslus galės balsuoti už mėgstamiausią M.K.Čiurlionio tapybos darbą. Šios dienos vakare bus paskelbtas lankytojų mylimiausio paveikslo pavadinimas.

Jau gražia muziejaus tradicija yra tapusios nemokamos teminės ekskursijos, skirtos M.K.Čiurlionio gimtadieniui. Šiais metais muziejaus menotyrininkai labai maloniai kviečia visus lankytojus pasinaudoti galimybe ir sudalyvauti nemokamose ekskursijose.

2013 m. rugsėjo mėn. 22 d. bus vedamos šios ekskursijos:

11 – 11 val. 45 min. M.K.Čiurlionio kelionės – asmeninės ir kūrybinės.

12 – 12 val. 45 min. Saulė M.K.Čiurlionio kūryboje – šviesos šaltinis ar simbolis?

13 – 13 val. 45 min. M.K.Čiurlionio paveikslai: maži simboliai, minties didybė ir tai, kas padeda paveikslus atrasti iš naujo.

14 – 14 val. 45 min. Gamtos tema M.K.Čiurlionio darbuose.

15 – 15 val. 45 min. M.K.Čiurlionio kelionės – asmeninės ir kūrybinės.

16 – 16 val. 45 min. Saulė M.K.Čiurlionio kūryboje – šviesos šaltinis ar simbolis?

Į temines ekskursijas būtina išankstinė registracija telefonu (8 37) 221 418. Registracija vyks rugsėjo 16–21 d. nuo 9 iki 16 val.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.