Lietuviai virto japoniškų komiksų herojais

Vilniuje ir Kaune beveik visą savaitę rugsėjo 10-15 dienomis vyko didžiausias Baltijos šalyse  tarptautinis japonų kultūros festivalis „nowJapan '13“. Festivalio renginiuose apsilankė daugiau nei 3000 žmonių. O festivalį užbaigusio „Cosplay“ konkurso kolonoje Vilniaus senamiesčiu žygiavo apie 500 animacinių filmų ir komiksų herojais persirengusių dalyvių.

Daugiau nuotraukų (1)

ELTA ir lrytas.lt inf.

2013-09-16 15:46, atnaujinta 2018-02-22 03:51

Penkerių metų jubiliejų švenčiantis kasmetis japonų kultūros festivalis „nowJapan“ šiemet dar labiau išaugo. „Festivalyje dalyvavo ne tik svečių iš kaimyninės Latvijos, Estijos, Lenkijos ar Baltarusijos. Pirmą kartą sulaukėme dalyvių iš Čekijos, Švedijos ir Rusijos. Galime drąsiai teigti, kad esame tarptautinis festivalis, ir neabejojame, kad toliau tik dar labiau plėsimės“, - sakė festivalio rengėjas Sergejus Grigorjevas.

Šiemet festivalis ne tik sulaukė gausaus būrio svečių iš užsienio, bet pirmą kartą vyko ir už sostinės ribų. Kauno gyventojams festivalio rengėjai dovanojo nemokamą japonų grupės „Hide-Hide“ koncertą bei japonų animatoriaus paskaitą. Šiemet fetsivalis pristatė kaip niekada plačią muzikinę programą.

Per festivalį vyko trys visiškai skirtingų muzikos stilių japonų atlikėjų pasirodymai. Festivalį atidarė energingas Hideki Sakomizu ir Yuki Deai koncertas Šv.Kotrynos bažnyčioje Vilniuje. Ketvirtadienį elektroninės muzikos gerbėjus šokdino eksperimentinės muzikos guru Yosi Horikawa ir Izumi Yamamoto. Šeštadienį ir sekmadienį japonų duetas „Hide-Hide“ lepino tradicinės japonų ir klasikinės pasaulio muzikos gerbėjus Vilniuje ir Kaune.

„Su tradicine ir šiuolaikine Japonijos kultūra šiemet susipažinti panoro daugiau nei 3000 lankytojų. Japonijos gerbėjai klausėsi nemokamo „Pecha Kucha“ paskaitų apie Japoniją ciklo, dalyvavo įvairiausiose paskaitose, filmuose, dirbtuvėse, pasirodymuose“, - kalbėjo S.Grigorjevas.

Sekmadienį Vilniaus Kongresų rūmuose visą dieną vyko „Cosplay“ persirengėlių pasirodymai. Dalyviai savo pačių rankomis pagamintais kostiumais stengėsi kuo tiksliau įkūnyti pasirinktą kompiuterinių žaidimų, japoniškos animacijos anime ar japoniškų komiksų manga personažą. Arba tapti kuo panašesni į garsių fantastinių ar mokslinės fantastikos filmų, tokių kaip „Žiedų valdovas“ ar „Penktasis elementas“, herojus.

Festivalį užbaigė margos „Cosplay“ persirengėlių eitynės Vilniaus senamiesčiu, kuriose dalyvavo apie 500 persirengėlių.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.