Žiniuonę E.Šimkūnaitę primins ir paminklinis akmuo

2013 metų rugsėjo 13 diena, penktadienis, 13 valanda... Tikrai turėjo atsitikti kai kas nepaprasto... Vilniaus Lazdynuose, Erfurto g. 1 skvere, iškilmingai atidengtas paminklinis akmuo neeilinei asmenybei - vaistininkei, liaudies medicinos žinovei,  habilituotai mokslų daktarei Eugenijai Šimkūnaitei, lietuvių vadintai tiesiog Žiniuone.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Sep 16, 2013, 10:15 PM, atnaujinta Feb 22, 2018, 3:30 AM

Lazdynuose įrengtas paminklas – iš lietuviško akmens, puoštas augalinių ir lietuviškų motyvų ornamentais, sukurtas skulptoriaus Jono Vencevičiaus ir architekto Laimio Kaziukonio. Specialiai pasiūtą drobės uždangalą atidengti patikėta farmacininkei Dovilei Mandeikienei ir gydytojui Elmantui Pocevičiui. Jame iškalti E.Šimkūnaitės žodžiai: „Saule motule, dangum eidama neaplenk žemės mūsų.“

Į iškilmes susirinkę bendražygiai ir bendraminčiai dalijosi prisiminimais, dainavo kartu su uteniškių choru „Indraja“. Iškilmes praturtino atvykę didžiausi lietuvių vaistažolių arbatos gamintojai. Įspūdingą 70 litrų kubilą  E.Šimkūnaitės vardu pavadintos žolelių arbatos išvirė ir svečius vaišino „Acorus vaistažolių“ ekspertai. Pagerbti šviesaus atminimo vaistininkės atvyko garbingų svečių: gydytojas ir ministro pirmininko patarėjas sveikatai Antanas Vinkus, Vyriausybės atstovas profesorius Algimantas Kirkutis, VVKT viršininko pavaduotojas Žydrūnas Martinėnas, docentas Algimantas Vingras, svečiai iš Lietuvos sveikatos mokslų universiteto su Farmacijos fakulteto dekanu Vitaliu Briedžiu priešakyje.

Organizatoriai – Eugenijos Šimkūnaitės labdaros ir paramos fondas džiaugiasi, kad tęsiamos atminimo įamžinimo iniciatyvos. Dar prieš Žolinės šventę Vilniaus universiteto Botanikos sode Kairėnuose atidengtas vardinis paminklinis E.Šimkūnaitės suolelis. Tikimasi, kad tai įkvėps žmones gerbti, saugoti, mylėti bei puoselėti aplinką, kurią taip mylėjo šviesaus atminimo Žiniuonė, palikusi Lietuvai neįkainojamų savo veiklos ir kūrybos turtų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.