Į sceną grįžta animuoti „Tėčio pasakos“ personažai

Vienas įspūdingiausių ir brangiausių Menų spaustuvės projektų – animacijos spektaklis „Tėčio pasaka“ sugrįžta naujam sezonui. Rugsėjo 20 ir spalio 1 dienomis, 18 val. Juodoji salė vėl virs stebuklinga „PbPbP“ šalimi.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Sep 17, 2013, 7:28 PM, atnaujinta Feb 22, 2018, 2:39 AM

Šiame spektaklyje atskleidžiama meno ir technologijų sintezė. Talentingieji teatro laboratorijos „Atviras ratas“ aktoriai linksmai pasakoja šiuolaikinės šeimynėlės istoriją, kurioje nenuostabu, suaugę atpažįsta save – per darbų kalnus ir rūpesčių marias kartais užmirštančius bendravimą ir žaidimus su savo mažaisiais. Šio pasakojimo priemonės – tai gyva aktorių vaidyba ir 3D projekcijos. Kartu su aktoriais scenoje pasirodo daugybė skirtingų animuotų personažų. O pati scena ne kartą keičiasi, tarsi amerikietiškais kalneliais svaiginančiu greičiu nunešdama žiūrovus į užburiančių vaizdų pasaulį. Visa tai atliekama preciziškai suderintos specialiai šiam projektui sukurtos programinės įrangos pagalba.

Be animacinių personažų ir aktorių kuriamų veikėjų, spektaklyje veikia ir įspūdingos lėlės, kurias kūrė daugiau kaip 16 žmonių komanda. Viena įsimintiniausių, tai didžiulė Eimanto Bareikio animuojama lėlė Omm. Kompiuterinės grafikos dėka kuriamos veikėjų kelionės į stebuklingą fantazijų „PbPbP“ šalį, reginiai ir ryškūs veikėjų pasikeitimai – tai jie scenoje, tai nukeliami į dinamišką animacijos pasaulį.

Kuomet, rodos, tiek daug inovatyvių technologijų pritaikyta šiame spektaklyje, vis tik svarbiausias išlieka ryšys tarp kūrybinės komandos. Tam, kad scenoje aktoriai ir animuoti personažai darniai bendrautų tarpusavyje, svarbus šviesų dailininko Povilo Laurinaičio, muziką leidžiančio kompozitoriaus Vytauto Leistrumo ir vaizdo projekcijas kontroliuojančio animatoriaus Gedimino Šiaulio tarpusavio supratimas. Spektaklio metu visi kūrėjai – lygiaverčiai partneriai. Vaidinti drauge su animaciniais personažais aktoriams buvo nauja patirtis, kurią Tėčio personažo atlikėjas Justas Tertelis pavadina specifiška. „Iki tol buvau vaidinęs tik kartu su lėlėmis. Man padėjo supratimas, kad už animacinio personažo yra jo kūrėjas Gediminas, kuris jį valdo ir su kuriuo bendrą kalbą turi rasti mano kuriamas veikėjas tėtis“, – praveria kūrybinės virtuvės duris J. Tertelis.

Spektaklis „Tėčio pasaka“ skirtas visai šeimai. Kol vaikai išplėtę akis veiksmą scenoje stebi tarsi animacinį filmuką, tėvams primenama: nepalikite savo atžalų vienų ilgai, nes jų fantazija beribė, ji gali nunešti juos taip toli, kad susigrąžinti bus labai sunku. Kūrinio moralas labai paprastas – kiekvieną spausti turėtų ne laikas, o sūūūūūūris!

Animacijos spektaklis „Tėčio pasaka“ rugsėjo 20 ir spalio 1 d. 18 val. Menų spaustuvės Juodojoje salėje.

Kūrybinė komanda: studija PetPunk ir Atviro rato aktoriai: Justas Tertelis, Benita Vasauskaitė, Giedrius Kiela, Jonas Šarkus, Marija Korenkaitė, Eimantas Bareiki. Dailininkas Gediminas Šiaulys. Šviesų dailininkas Povilas Laurinaitis. MuzikaVytautas Leistrumas. Drabužių dizainas Lina Pliuraitė (leMuse)

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.