Sidabrinės gervės kiaušinis išsirito ir nuskrido į San Sebastiano filmų festivalį

Marija Kavtaradzė, 2011 metais su Marija Stonyte laimėjusi "Sidabrinės gervės kiaušinį" už filmą  „Paskutinis žmogus, su kuriuo aš kalbėjau“, naują savo darbą pristatys prestižiniame San Sebastiano filmų festivalyje, studentų programoje.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Sep 18, 2013, 9:11 PM, atnaujinta Feb 22, 2018, 1:37 AM

„International Film Student‘s Meeting Point“ yra jau dvyliktą kartą rengiama filmų programa, skirta atkreipti dėmesį į jaunų kino kūrėjų darbus iš viso pasaulio. Šiais metais atrankoje dalyvavo 138 filmai, atstovaujantys 63 kino mokykloms iš 26 šalių, iš kurių į konkursinę programą buvo atrinkti 13 darbų. Dėl festivalio apdovanojimų su lietuviais varžysis filmai iš Argentinos, Irano, Ispanijos, Izraelio, Jungtinių Amerikos Valstijų, Kubos, Prancūzijos, Serbijos, Šveicarijos, Vengrijos ir Vokietijos. Lietuvai šioje programoje bus atstovaujama pirmą kartą.

Trumpametražis filmas „Pasakyk, kad neskaudės“ sukurtas Lauros Sintijos Černiauskaitės romano „Benedikto slenksčiai“ motyvais. Tai - trečio kurso vaizdo režisūros darbas, kurtas Lietuvos muzikos ir teatro akademijoje (LMTA). Jame pasakojama Beno ir Vegos, dviejų meno mokyklos auklėtinių istorija apie pirmus kartus ir nesusipratimus kylančius po jų. Filme pagrindinius vaidmenis sukūrė LMTA antro kurso aktorinio meistriškumo studentė Severija Bielskytė ir moksleivis Mantvydas Leonas Pranulis, prodiuserės Klementina Remeikaitė ir Dagnė Puodžiūnaitė.

M.Kavtaradzė studijuoja vaizdo režisūrą Lietuvos muzikos ir teatro akademijoje. „Sidabrinės gervės 2013“ apdovanojimuose trumpametražis M.Kavtaradzės filmas „Normalūs žmonės nesisprogdina“ buvo nominuotas kaip geriausias studentiškas darbas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.