Klaipėdos dramos teatras sezoną pradeda „Gavranfestu“

Neoficialus „Gavranfestas“ – taip Klaipėdos dramos teatras pavadino naujojo teatro sezono pradžią. Per tris dienas Žvejų kultūros rūmų scenoje bus parodyti didelės sėkmės sulaukę, pagal kroatų dramaturgo Miro Gavrano pjeses pastatyti spektakliai „Viskas apie moteris“, „Viskas apie vyrus“ bei naujausia Ramunės Kudzmanaitės režisuota paskutinė garsiosios trilogijos pjesė „Poros“.

Klaipėdos dramos teatras sezoną pradeda spektakliu "Poros" iš garsiosios M.Gavrano trilogijos.<br>A.Kubaičio nuotr.
Klaipėdos dramos teatras sezoną pradeda spektakliu "Poros" iš garsiosios M.Gavrano trilogijos.<br>A.Kubaičio nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Eglė Petkutė

Sep 24, 2013, 7:30 AM, atnaujinta Feb 21, 2018, 9:23 PM

Pirmoji šio sezono premjera įvyks jau šį trečiadienį, rugsėjo 25 dieną. Ta proga į Klaipėdą atvyksta ir trilogijos autorius – rašytojas M.Gavranas.

Pirmosios šio rudens premjeros autoriai viliasi, jog „Poros“ sulauks ne mažesnio publikos susidomėjimo nei dvi pirmosios trilogijos dalys.

Dalios Tamulevičiūtės dar 2004-aisiais režisuotas ir jau legenda tapęs spektaklis „Viskas apie moteris“ buvo pirmoji Lietuvos teatro gerbėjų pažintis su garsiuoju dramaturgu M.Gavranu, kuris 1999 metais pripažintas geriausiu Vidurio Europos rašytoju.

2007-ųjų gruodį įvyko antrosios trilogijos dalies „Viskas apie vyrus”, kurią režisavo Arvydas Lebeliūnas, premjera.

Po šešerių metų režisierė R. Kudzmanaitė ryžosi imtis statyti ir paskutinę trilogijos pjesę „Poros”, kurios taikinyje – porų santykiai.

Spektaklyje pasirodo aktoriai, vaidinantys ir kituose dviejuose spektakliuose – Regina Šaltenytė, Valentina Leonavičiūtė, Rimantas Pelakauskas, o taip pat Vaidas Jočys, Renata Idzelytė, Liudas Vyšniauskas. Scenografiją kūrė Marijus Jacovskis, muziką – Faustas Latėnas. Pjesę iš kroatų kalbos vertė Vytautas Dekšnys.

Į spektaklio „Poros“ premjerą iš Kroatijos atvyksta ir pats trilogijos autorius M.Gavranas su žmona Mladena. Ta proga Klaipėdos dramos teatras rengia neoficialų „Gavranfestą“ ir per tris dienas parodys visus trilogijos spektaklius.

52 metų M.Gavranas - šiuolaikinis kroatų rašytojas, dramaturgas, žinomas ir mėgstamas visame pasaulyje. Jo kūriniai išversti į 35 kalbas, knygos sulaukė pusantro šimto leidimų visame pasaulyje. M.Gavrano pjeses pastatė daugiau nei 200 teatrų, o jo spektakliuose apsilankė daugiau kaip du milijonai žiūrovų.

M.Gavranas yra bene vienintelis pasaulyje dramaturgas, kuriam dar gyvam esant pradėtas rengti jo kūrybai skirtas tarptautinis teatro festivalis „Gavranfest“. Prasidėjęs 2000 metais Slovakijoje, jis sėkmingai tebevyksta iki šiol - neseniai pasibaigė šiųmetis „Gavranfest“ Krokuvoje (Lenkija).

Premjerinis spektaklis „Poros“ Klaipėdos žvejų rūmuose bus rodomas rugsėjo 25 dieną, „Viskas apie moteris“ - rugsėjo 26 dieną,   „Viskas apie vyrus“ - rugsėjo 27-ąją 18 val.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.