S.Sondeckio 85-mečio proga – maestro sūnaus koncertai

Vienas iškiliausių mūsų šalies dirigentų maestro Saulius Sondeckis spalio 11-ąją  minės 85-metį. Ta proga į Lietuvą iš Vokietijos grįžta profesoriaus sūnus violončelininkas Vytautas Sondeckis. Tėvo gimtadienio išvakarėse  jis koncertuos su savo žmona sopranu Verene Andronikof ir pianistu Jurgiu Karnavičiumi. Rugsėjo 29 d. jie  koncertuos Birštono kurhauze,  rugsėjo 30 d. – Vilniaus šv.Kotrynos bažnyčioje. Koncertų programoje – klasicizmo ir romantizmo epochų muzika. Klausytojai išgirs meistriškai atliekamus Luigi Boccherini, Ferenzo Liszto, Johanneso Brahmso, Richardo Wagnerio bei Giuseppe Verdi kūrinius.

Violončelininkas V.Sondeckis koncertus skirs savo tėvui.
Violončelininkas V.Sondeckis koncertus skirs savo tėvui.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

2013-09-25 18:31, atnaujinta 2018-02-21 19:41

Elitinių pasaulio violončelininkų gildijai muzikos kritikų priskiriamas V.Sondeckis jau daugiau kaip 15 metų dirba Vokietijoje, garsiojo Hamburgo NDR simfoninio orkestro koncertmeisteriu-solistu. Daugkartinis įvairių tarptautinių konkursų laureatas yra koncertavęs garsiose JAV, Kanados, Japonijos, Kinijos, įvairių Europos šalių salėse, daręs įrašus „Warner“, „Universal“, EMI ir kitose studijose. Solinis diskas, įrašytas su Davidu Geringu ir Lietuvos kameriniu orkestru, pelnė visuotinį kritikų pripažinimą. „V.Sondeckis čia demonstruoja eleganciją, poetinį polėkį, subtilių stiliaus pojūtį – visa tai leidžia priskirti jį didžiųjų violončelininkų būriui“, – rašė „Le Monde de la Musique“.

Kartu su V.Sondeckiu į Lietuvą iš Vokietijos atvyksta ir violončelininko žmona V.Andronikof. Nors turi teisininkės išsilavinimą, aristokratiškos kilmės moteris pasuko muzikės keliu. Ji studijavo vokalą pas pripažintus šios srities meistrus Marią di Francescą Cavazzą, Carlo Bergonzi ir Jaques’ą Chuilloną, pradėjo koncertuoti su garsiais pianistais ir greitai tapo laukiama įvairiuose Europos festivaliuose. Pastaruoju metu V.Andronikof daug koncertuoja su savo vyru V.Sondeckiu.

Kartu su šeimyniniu duetu scenoje pasirodysiantis J.Karnavičius – aktyviai koncertuojantis Lietuvos muzikos ir teatro akademijos profesorius. Pianistas skambina ir solo, ir su įvairiais orkestrais, bendradarbiauja su kameriniais ansambliais, yra nuolatinis savo žmonos dainininkės Sigutės Stonytės koncertų partneris. Būdamas daugkartinis įvairių konkursų laureatas, J.Karnavičius ir pats yra išugdęs ne vieną tarptautinių žiuri įvertinimo sulaukusį atlikėją. Pastaruoju metu profesorius dažnai veda interpretacijos seminarus Lietuvoje ir užsienyje.

Rugsėjo 29 d., sekmadienį, koncertas Birštono kurhauze prasidės 17 val.,  rugsėjo 30 d. Vilniaus šv.Kotrynos bažnyčioje – 19 val.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.