Parodoje - žvilgsnis į Danijos karališkosios šeimos rūmus

Vytauto Kasiulio dailės muziejuje Vilniuje atidaryta Danijos sosto įpėdinio Frederiko VIII ir jo žmonos rezidencijos fotografijų paroda  „Šiuolaikiniai karališkieji rūmai“ . Joje galima išvysti Danijos karališkosios šeimos rezidencijos meninę rūmų puošybą, jų restauravimą ir dekoravimą, užfiksuotą fotografijose. Per šiuos rūmus lankytojai gali susipažinti su garsiausiais danų amatų, architektūros, šiuolaikinio meno kūrėjais, pažinti karališkosios poros įsitraukimą į kultūrinį gyvenimą.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

2013-10-01 14:33, atnaujinta 2018-02-21 15:00

Frederiko VIII žiemos rūmai yra privati Danijos sosto įpėdinio ir jo žmonos  rezidencija, pastatyta 1750-1760 m. rokoko ir vėlyvojo prancūzų ampyro stiliais. 2004-2010 m. rūmai renovuoti, tiek išorė, tiek ir vidus iš pagrindų restauruoti. Atnaujinant pastatą siekta ne tik sugrąžinti pirminį jo stilių, bet ir sukurti šiuolaikinę rezidenciją karališkajai porai.

Todėl 10 jaunų Danijos menininkų dekoravo rūmų kambarius suteikdami jiems modernių ženklų, suderintų su klasikine pastato stilistika. Šiuolaikinių menininkų indėlis dekoruojant XIX amžiaus pastatą išskiria šiuos rūmus iš kitų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.