G.Verdi savaitės susitikimai - LNOBT Raudonojoje fojė

Jau šiandien, spalio 4 d., Lietuvos nacionaliniame operos ir baleto teatre (LNOBT) prasideda šventinė Giuseppe Verdi (1813–1901) savaitė. Greta spektaklių publika kviečiama į susitikimus su menininkais ir operos žinovais LNOBT Raudonojoje fojė. Šie susitikimai rengiami valandą prieš kiekvieną spektaklį.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Oct 4, 2013, 11:52 AM, atnaujinta Feb 21, 2018, 12:17 PM

Pirmasis pokalbis prieš pirmąjį šventinės savaitės spektaklį „Traviata“ spalio 4 d. – apie šią operą Lietuvos scenoje. Su muzikologu, knygų ir daugelio straipsnių autoriumi Edmundu Gedgaudu bus kalbama apie lietuviškąją  „Traviatos“ tradiciją bei ryškiausias mūsų Violetas. Mat spalio 4 d. spektaklis skiriamas operos solistės Irenos Ylienės jubiliejui. Kalbins Beata Baublinskienė.

Spalio 5 d. valandą prieš spektaklį „Otelas“ vyks publikos susitikimas su maestro Virgilijumi Noreika, kuriam tą vakarą bus iškilmingai įteiktas LNOBT emerito garbės vardas. Maestro pasidalys savo prisiminimais apie nueitą kelią, apie „Otelą“. Vakaro vedėja Eglė Ulienė.

Spalio 9 d. valandą iki operos „Ernanis“ vyks pokalbis su dirigentu Martynu Staškumi. Jis šventinėje G.Verdi savaitėje diriguos tris iš keturių spektaklių. Apie G.Verdi operas, jų dirigavimą ir tradicijas maestro kalbins B.Baublinskienė.

Spalio 10 d. paskutinį kartą bus rodomas operos „Rigoletas“ spektaklis. Prieš spektaklį vyks pokalbis su „Rigoleto“ režisieriumi Gintaru Varnu – apie tai, kaip buvo kuriamas šis spektaklis, kokie tolesni režisieriaus planai operoje. Vakarą ves Laūra Karnavičiūtė.

Visų susitikimų pradžia 17 val. 30 min. Įėjimas su to vakaro spektaklio bilietais.

Spalio 10 d. visi besidomintieji opera kviečiami į VIII tarptautinį operos kritikų seminarą „Didysis G.Verdi Lietuvoje“, skirtą tiek melomanams, tiek profesionalams. Renginys vyks nuo 10 val. LNOBT Raudonojoje fojė. Seminaro svečiai – operos kritikai iš Italijos, Vokietijos, Latvijos ir Lietuvos. Įėjimas laisvas, kviečiame registruotis adresu zurnalas@opera.lt iki spalio 8 d. imtinai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.