Kiekvienas skaitytojas gali paremti Lietuvos rašytojus

Kultūros politikos klausimas Lietuvoje šiandien aktualus kiekvienam šios srities atstovui, tarp kurių didžiąją daugumą sudaro kultūros veikėjai, kūrėjai. Vis didesnį susirūpinimą kelia lietuvių rašytojų padėtis ir šiandienos politikų požiūris į lietuvių autorių kūrinių leidybą. Tačiau kol valstybėje vyrauja atsainus požiūris į Lietuvos kultūros puoselėjimą kaip nacionalinę vertybę, kiekvienas iš mūsų gali vienu ar kitu būdu prisidėti savaip.

Skaitytojai, knygynų tinklo „Vaga“ ir „Knygų namų“ knygynuose įsigiję bet kurią leidyklos „Vaga“ išleistą knygą, įneš savo indėlį į fondą, remiantį Lietuvos rašytojų sąjungos narius.<br>V.Balkūno nuotr.
Skaitytojai, knygynų tinklo „Vaga“ ir „Knygų namų“ knygynuose įsigiję bet kurią leidyklos „Vaga“ išleistą knygą, įneš savo indėlį į fondą, remiantį Lietuvos rašytojų sąjungos narius.<br>V.Balkūno nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Oct 7, 2013, 8:37 PM, atnaujinta Feb 21, 2018, 9:39 AM

Ne paslaptis, kad Lietuvoje nekomercinės literatūros kūrėjai neįsivaizduoja, kad galėtų pragyventi vien iš knygų rašymo. Rašytojo Donaldo Kajoko manymu, Lietuvoje pragyventi iš rašymo, ypač jei rašai rimtąją, o ne populiariąją literatūrą, neįmanoma. „Kai kurie rašytojai užsidirba iš rašymo, bet jie rašo ir įvairiems internetiniams tinklalapiams, žurnalams, tinklaraščiams“, – pasakojo D.Kajokas.

Nemažai lietuvių autorių kūrinių taip ir nepamato dienos šviesos dėl paprasčiausių finansinių trukdžių – juk ne kiekvienas sulaukia pakankamos valstybės paramos. Pasak D.Kajoko, jei kūrėjas turi savo pinigų, jis gali labai greitai išleisti bet ką, net visiškai prastą kūrinį, o kitas autorius gali būti parašęs labai gerą kūrinį, bet ilgai negalės jo išleisti, jei jo kūrinio nerems Kultūros rėmimo fondas.

Nors tam, kad užsidirbtų, rašytojai nesibaido papildomų darbų, D.Kajoko manymu, taip nukenčia autoriaus kūrybinis potencialas: „Aš net turiu sugalvojęs tokį aforizmą: „Jei žirgu žemę arsi – ant kuino mūšin josi.“ Jei savo svarbiausias jėgas nukreipsi ten, kur gali tik pinigų uždirbti, tai rimtajai, svarbiausiai kūrybai jėgų gali ir pristigti.“

Lietuvos autorių kūrybos parama ir kultūros puoselėjimas – kiekvieno Lietuvos gyventojo reikalas ir kiekvienas mūsų gali prisidėti, paremti bei paskatinti lietuvių autorius kurti. Tokios iniciatyvos ėmėsi UAB „Vagos prekyba“ ir UAB „Knygų namai LT“, suteikdamos galimybę kiekvienam skaitytojui paremti Lietuvos rašytojus ir prisidėti prie kultūros puoselėjimo.

Nuo šiol skaitytojai, knygynų tinklo „Vaga“ ir „Knygų namų“ knygynuose įsigiję bet kurią leidyklos „Vaga“ išleistą knygą, įneš savo indėlį į fondą, remiantį Lietuvos rašytojų sąjungos narius. Akcija vyks iki šių metų pabaigos.

„Perkantiems knygas suteikiama proga ne tik praturtinti savo knygų lentyną, bet ir prisidėti prie lietuvių autorių kūrybos realizavimo. Per šią akciją knygų kainos liks nepakitusios: simbolinį litą nuo kiekvienos parduotos knygos į paramos fondą savo sąskaita perves leidykla „Vaga“, tad skaitytojams tai papildomai nieko nekainuos“, – teigė leidyklos „Vaga“ generalinis direktorius Vytas V. Petrošius.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
Gyvai: iniciatyvos „4 milijonų Lietuva“ pristatymas