Į juodojo kino filmo premjerą - raudonuoju kilimu

Sostinės "Forum Cinemas Vingis" kino centre trečiadienį buvo patiestas

Daugiau nuotraukų (1)

Milda Augulytė

Oct 9, 2013, 9:29 PM, atnaujinta Feb 21, 2018, 7:45 AM

Dauguma aktorių galutinai sumontuotą juostą trečiadienio vakarą išvydo pirmą kartą, kaip ir į premjerą susirinkę kiti žiūrovai.

Filme "Vardas tamsoje" pirmą didelį vaidmenį kine sukūrė ir viena garsiausių Lietuvos moterų Jurgita Jurkutė-Širvaitė.

Aktorė suvaidino nuovados sekretorę Atali. "Ji karjeristė, aiškiai žinanti, ko nori, ir savo tikslų siekianti visomis įmanomomis priemonėmis. Be abejo, naudojasi ir tuo, kad vyrams sunku jai atsispirti", - šypsodamasi apie naująjį vaidmenį pasakojo aktorė.

Į filmo premjerą J.Jurkutė-Širvaitė atvyko specialiai iš Sankt Peterburgo, kur šiuo metu kuria vaidmenį viename miesto teatrų.

"Dar nemačiau filmo didžiajame ekrane. Prisipažinsiu, jaudinuosi, kaip, manau, ir kiti mano kolegos. Todėl man labai svarbu būti kartu su jais šią svarbią dieną", - sprendimą atvykti į "Vardas tamsoje" premjerą komentavo viena gražiausių Lietuvos moterų, kurią į premjerą atlydėjo vyras Rytis Širvaitis.

Filmo "Vardas tamsoje" veiksmas nukelia į 1995 metus. Mažo Lietuvos miestelio viešbutyje randama negyva jauna mergina. Žmogžudystė? Savižudybė? Nelaimingas atsitikimas?

Įvykio tyrimas reikalauja iš pagrindinės herojės tardytojos (aktorė Neringa Varnelytė) sutelkti visus profesinius įgūdžius. Maža to, jis paliečia tardytoją asmeniškai, nes pagrindiniu įtariamuoju tampa buvęs jos muzikos mokytojas (aktorius Gediminas Storpirštis), su kuriuo moterį paauglystėje siejo lolitiška meilės istorija.

Narpliodama nusikaltimą tardytoja prisiminimais nusikelia į sovietinių laikų Lietuvą, kai užsimezgė dramatiškai pasibaigę santykiai su paslapties skraiste gaubiamu mokytoju. Kai atrodo, kad visi taškai ant "i" jau sudėlioti, išaiškėja naujos bylos aplinkybės, pakreipiančios tyrimą netikėta linkme.

Ryškius vaidmenis filme sukūrė ne tik pagrindinių vaidmenų atlikėjai, bet ir aktoriai Gintaras Liutkevičius, Kristina Kazlauskaitė, Rimantė Valiukaitė, Algirdas Dainavičius, neprofesionali aktorė Deimena Drąsutytė, suvaidinusi tardytoją paauglystėje.

Žavią, nuo visų atsiskyrusią ir visus įtarinėjančią buvusią prancūzų kalbos mokytoją vaidina Lietuvos scenos veteranė Elvyra Žebertavičiūtė.

Filmo platintojai juostą pristatė kaip detektyvą, tokį retą lietuvių filmografijoje, tačiau premjeros žiūrovai įsitikino: tai greičiau intriguojanti drama su detektyvo elementais, tam tikras "film noir" žanro variantas ("film noir", išvertus iš prancūzų kalbos "juodasis kinas", taip pat nuaras, noiras - kino terminas, kuriuo paprastai apibūdinamos kriminalinės dramos, ypač tos, kurios akcentuoja moralinį dviprasmiškumą ir seksualinę motyvaciją).

Filme "Vardas tamsoje", be detektyvinės intrigos, yra ir meilės istorija, ir seksualinės įtampos, ir tapybiška, neretai komiška mažo posovietinės Lietuvos miestelio gyventojų portretų galerija.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.