JAV gėjų aktyvistai sukėlė skandalą per V.Gergijevo koncertą „Carnegie Hall“

JAV seksualinių mažumų paramos organizacijos „Queer Nation“ aktyvistai pamėgino sužlugdyti Sankt Peterburgo Marijos teatro orkestro, vadovaujamo Valerijaus Gergijevo, koncertą Niujorko „Carnegie Hall“. Apie tai pranešė laikraštis „The New York Times“.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

2013-10-14 21:21, atnaujinta 2018-02-21 04:25

Kai garsusis dirigentas pakilo į sceną, salėje pasigirdo šūksniai: „Gergijevai, tavo tylėjimas žudo Rusijos gėjus!“ Taip Amerikos gėjų aktyvistai reiškė protestą prieš seksualinių mažumų diskriminavimą Rusijoje.

Dalis publikos palaikė protestuotojus pritariamais šūksniais, tačiau atsirado nemažai muzikos mėgėjų, kurie ėmė tildyti triukšmadarius. Dirigentas turėjo nutraukti koncertą ir laukti, kol skandalistus išves iš salės.

Be to, nedidelė, bet triukšminga protestuotojų grupė susirinko prie įėjimo į „Carnegie Hall“. Gėjų aktyvistai rėkavo, kad V.Gergijevas kuo greičiau išvyktų iš JAV.

JAV seksualinių mažumų atstovai nepatenkinti Rusijoje priimtu įstatymu, draudžiančiu propaguoti homoseksualizmą nepilnamečiams. Pats V.Gergijevas, priėmus šį įstatymą ir kilus diskusijoms, ar Rusijoje niekinamos seksualinės mažumos, pareiškė, kad per 25 jo darbo teatre metus nė vienas žmogus nepatyrė diskriminacijos.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.