Vilniaus universiteto planetariume - dvi naujos galaktikos

Spalio 29 d. Vilniaus universiteto planetariume rengiamas išskirtinai romantiškas koncertas-poezijos vakaras "Dvi galaktikos". Idėjos sumanytojos - dainininkė, "Eurovizijos 2013" nacionalinės atrankos dalyvė Gabrielė Griciūtė ir poetė, knygos "Žingsniai į tave" autorė Viktorija Šenbergs.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Oct 22, 2013, 1:57 PM, atnaujinta Feb 20, 2018, 10:57 PM

Koncerto pavadinimas "Dvi galaktikos" pasirinktas neatsitiktinai. Pasak Gabrielės ir Viktorijos, moters vidus - tai nuolatinis kitimas, atsinaujinimas, gyvybė. Moteris panaši į visatą, todėl šis renginys tai ne tik dviejų jaunų kūrėjų, dviejų moterų, bet ir dviejų skirtingu pasaulių, skirtingų "galaktikų" susitikimas po žvaigždėtu planetariumo dangumi.

Gabrielės muzikinis talentas išryškėjo jau vaikystėje. Iš pradžių ji griežė smuiku Juozo Naujalio muzikos gimnazijoje, vėliau pasirinko daininkės kelią ir sėkmingai pasirodė ne viename konkurse Lietuvoje ir už jos ribų. Gabrielė dalyvavo ir  "Eurovizijos" nacionalinės  atrankos pusfinalyje 2013 m. su daina "Beautiful Life". Šiai dainai nufilmuotas vaizdo klipas, kuriame, pasak dainininkės, ji apnuogino ne tik savo kūną, bet ir sielą. Dainininkė šiuo metu studijuoja Lietuvos muzikos ir teatro akademijoje, nuolat kuria muziką, rašo dainų tekstus ir eksperimentuoja su įvairiausių tipų skambesiais bei domisi muzikos poveikiu žmogui.

Koncerte su muzika susilies poetės V.Šenbergs eilės. Moteriški, švelnia erotika kvepiantys knygos "Žingsniai į tave" bei nauji, dar nepublikuoti eilėraščiai bus įpinti į muzikos gelmes, kosmoso vaizdus ir išreikšti ne tik Gabrielės vokalu, bet ir skaitomi pačios autorės.

Koncertas-poezijos vakaras "Dvi galaktikos" vyks spalio 29 d. 19 val. Vilniaus universiteto planetariume (Konstitucijos pr. 12A, Vilnius).

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.