„Klasika visiems“ kviečia atlikti A.Vivaldi „Magnificat“

Pernai itin didelio susidomėjimo sulaukusio ir daugybę klausytojų sutraukusio unikalaus muzikinio projekto „Klasika visiems“ organizatorius – Vilniaus universiteto (VU) kultūros centras – muzikos raštą pažįstančius klasikos entuziastus į projektą kviečia registruotis ir šiemet. Užsirašę dalyviai kartu su VU meno kolektyvais gruodžio 14 d., šeštadienį , 19 val. VU Šv.Jonų bažnyčioje galės atlikti vieno garsiausių baroko epochos meistrų Antonio Vivaldi „Magnificat“.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Oct 29, 2013, 1:05 PM, atnaujinta Feb 20, 2018, 6:29 PM

Renginio dalyviai kartu su VU chorais „Gaudeamus“, „Virgo“ ir „Pro musica“ (vadovė Rasa Gelgotienė) koncerto dieną nuo 10 val. ryto mokysis kūrinio partijų, repetuos su solistais ir orkestru, o vakare klausytojus pakvies į unikalų koncertą, kuriame nuskambės gausaus atlikėjų būrio atliekamas A.Vivaldi chorinis šedevras. VU kamerinis orkestras (vadovas Paulius Bernardas Koncė) koncerto pradžioje pagrieš dvi šio kompozitoriaus simfonijas, kurios supažindins „Klasika visiems“ dalyvius ir su instrumentine didžiojo italų meistro kūryba.

Solo partijas atliks Gunta Davidčuka (sopranas, Latvija), Renata Dubinskaitė (mecosopranas), Tomas Pavilionis (tenoras). Diriguos VU chorų meno vadovė R.Gelgotienė.

Švietimo ir mokslo ministerijos remiamo projekto tikslas – įtraukti muziką mėgstančius žmones į gyvą muzikavimą, priartinti juos prie klasikinės muzikos lobyno, bendrame skambesyje suvienyti visų muzikos mėgėjų balsus ir skleisti kūrybingo bendradarbiavimo idėjas.

„Pernykštė patirtis parodė, kad Lietuvoje yra daugybė gabių, talentingų, muzikinį išsilavinimą turinčių žmonių. Norisi juos padrąsinti ir paraginti prisidėti prie projekto, muzikuoti gyvai bei pažinti naujus klasikos kūrinius“, – sakė VU kultūros centro vadovė ir projekto iniciatorė R.Gelgotienė.

Visi norintieji dalyvauti kviečiami registruotis elektroniniu paštu projektas@klasikavisiems.lt arba telefonu 8 613 99 802.

A.Vivaldi (1679–1741) Venecijoje gimęs ir ilgus metus joje dirbęs italų baroko kompozitorius, smuikininkas virtuozas ir katalikų dvasininkas. Dėl rusvos plaukų spalvos Raudonuoju kunigu vadintas kompozitorius sukūrė savitą instrumentinės ir vokalinės muzikos stilių, visiems gerai pažįstamą iš populiariųjų „Metu laikų“.

A.Vivaldi „Magnificat“ – didingas religinis himnas chorui, solistams ir orkestrui, parašytas pagal evangelisto Luko tekstą (Lk, 1, 46-55), kuris prasideda žodžiais „Mano siela šlovina Viešpatį“. Kūrinyje išreiškiamas Mergelės Marijos džiaugsmas laukiant Kūdikėlio Jėzaus gimimo.

Naujas šalyje muzikinis projektas „Klasika visiems“ pernai susilaukė išskirtinio populiarumo. Vos paskelbus registraciją jau po kelių dienų teko stabdyti dalyvių užsirašymą į kai kuriuos balsus. Tąkart  Wolfgango Amadeaus Mozarto „Requiem“ Šv.Jonų bažnyčioje atliko puspenkto šimto muzikos profesionalų ir mėgėjų iš Vilniaus ir visos Lietuvos. Mėgstančius klasikinę muziką, bet nepažįstančius natų „Klasika visiems“ rengėjai kviečia rinktis pasiklausyti koncerto gruodžio 14 d. 19 val. Įėjimas nemokamas.

Daugiau informacijos apie projektą:

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.