Kaune vėl švies „Sielų upė“

Kauno senamiestyje bei Laisvės alėjoje penktadienio vakarą, kaip kasmet, vėl įsižiebs tūkstančiai žvakučių, kurios simboliškai pagerbs mums visiems artimus anapilin išėjusius žmones.  Taip rudeninį miestą jau dvyliktus metus nušvies Vilniaus universiteto Kauno humanitarinio fakulteto studentų atstovybės inicijuojamas renginys „Sielų upė“.

Kaune vėl įsižiebs tūkstančiai žvakučių, kurios simboliškai pagerbs mums visiems artimus anapilin išėjusius žmones.<br>M.Patašiaus nuotr.
Kaune vėl įsižiebs tūkstančiai žvakučių, kurios simboliškai pagerbs mums visiems artimus anapilin išėjusius žmones.<br>M.Patašiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

2013-11-01 08:00, atnaujinta 2018-02-20 16:34

Pasak renginio organizatorių, prieš dvylika metų šis renginys buvo itin kuklus - pirmoji „Sielų upė“ nusitęsė Vilniaus universiteto Kauno humanitariniame fakultete nuo dekanato iki Kultūros katedros. Po metų žvakutės buvo degamos tik prie Arkikatedros, tačiau ilgainiui studentų iniciatyva pritraukė vis daugiau žmonių, ir žvakučių jūra plėtėsi tolyn per senamiestį, kol galiausiai pasiekė Kauno šv.Arkangelo Mykolo (Įgulos) bažnyčią (Soborą).

Prieš metus „Sielų upė“ buvo pripažintas kaip geriausias jaunimo bendrijų renginys Kaune.

Šiais metais jo rengėjai irgi ragina kauniečius nelikti abejingus ir lapkričio pirmosios vakarą nuo 17 iki 22 val., kai jau bus aplankyti artimųjų kapai, ateiti į Kauno miesto centrą ir pabūti dalimi to, kas yra nepakartojama. Pabūti rimties ir susikaupimo dieną kartu, kai kiekvienas iš mūsų susimąstome apie tai, koks gyvenimas visgi yra trumpas, o žvakutės, šviečiančios ant artimųjų kapų, primena juos ir akimirkas, kurias praleidome kartu.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.