J.Arčikausko spektaklis - apie fotografiją ir dar daug ką

Lapkričio 17 d. ir gruodžio 8 d. Nacionalinio dramos teatro Mažojoje salėje Vilniuje bus parodytas scenografo, skulptoriaus Jono Arčikausko spektaklis „Fotografas, arba Apverstos taburetės istorija". Spektaklio autorius, režisierius, scenografas ir kostiumų dailinimas J.Arčikauskas subūrė stiprią ir netikėtą bendrakūrėjų komandą - muziką kūrė Gediminas Rimkus Rimkevičius, choreografiją - Vesta Grabštaitė, operatorius - Algimantas Mikutėnas. Spektaklyje vaidina Sakalas Uždavinys, Eglė Mikulionytė, Milda Arčikauskaitė, Agnė Ramanauskaitė, Gabrielia Kuodytė, Margarita Žiemelytė, Gediminas Rimkus-Rimkevičius.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Nov 4, 2013, 3:59 PM, atnaujinta Feb 20, 2018, 3:03 PM

„Žmogus su objektyvu, fotografas, mato tai, ko niekas kitas nemato, ir mato taip, kaip kitas nemato, mato ten, kur nieko nėra... Fotografija - jaunas, naujas menas, jei lyginsime su poezija, tapyba ar muzika. Šiandien ji užtvindė mūsų gyvenimą, kultūra, industrija neįsivaizduojama, gal net neįmanoma be fotografijos. Žmogaus veikla daugelyje sričių remiasi fotoinformacija",- sako spektaklio kūrėjas.

Spektaklyje, judesio, kostiumų, muzikos fejerijoje, svarstomi grožio ir meilės, kūrėjo ir modelio santykiai, moters grožis, santykis su gamta, stichija, amžinybės pojūtis, jausmai ir pornografija, socialinis nepakantumas, kūrybos prasmė ir šiandienos tuštumos pajauta, vienatvė ir nenumaldoma grožio siekiamybė.

Šias visas idėjas vienija moters aktas. Spektaklyje pasigirs Siegmundo Freudo psichoanalizės ir romantikų tekstų konfliktas, Rainerio Maria Rilke's poezija, Williamo Shakespeare'o tiesa, judesio ir garso santarvė.

Spektaklis vyks lietuvių, rusų, prancūzų, ispanų, vokiečių ir anglų kalbomis.

"Menų faktūra"

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.