Aktorius V. Masalskis į kino ekranus grįš jauno režisieriaus filme

Vienas garsiausių Lietuvos teatro ir kino aktorių Valentinas Masalskis į kiną sugrįžta jauno režisieriaus Karolio Kaupinio trumpo metro filme "Triukšmadarys". Šiuo metu Klaipėdos rajone, Veiviržėnų miestelyje, vyksta šios juostos filmavimo darbai. V. Masalskiui filme teko pagrindinio veikėjo - mokyklos direktoriaus vaidmuo.

Daugiau nuotraukų (1)

ELTA ir lrytas.lt inf.

Nov 5, 2013, 3:09 PM, atnaujinta Feb 20, 2018, 2:22 PM

Filmas pasakos apie mažo miestelio mokyklą, kuriai gresia uždarymas, nes apylinkėse trūksta vaikų. Vieną dieną ją pasiekia žinia - Lietuvoje keičiami mokykliniai skambučiai, nes senieji nebeatitinka garso standartų. Kolektyvas ruošiasi sutikti delegaciją, kuri atveš naują skambutį. Tačiau direktorius pradeda nerimauti, kas įvyks, jei svečiai prisimins pagrindinę mokyklos problemą - moksleivių skaičių?

Filmo režisierius teigia, jog filmo idėja kilo išgirdus, kad viena Vilniaus mokykla sprendė naujos skambučio melodijos klausimą. Jam tai pasirodė įdomus ir keistas atvejis. Rašant scenarijų "skambučio klausimas", anot režisieriaus, pradėjo trauktis į antrą planą. Jis norėjo papasakoti istoriją apie tai, kaip bandoma išvengti to, kas neišvengiama.

Pasak V.Masalskio, K.Kaupinis kuria probleminį kino filmą.

"Apie tai, kad tuštėja mokyklos, kad sensta mokytojų kolektyvai, kad mažėja vaikų klasėse. Kalba apie tai, kas jam skauda. Kinas turi būti problemiškas, turi nešti žinią žmonėms. Jis negali būti tik šiaip sau, neturi tik linksminti. Tegul televizija linksmina", - teigia V.Masalskis.

"Triukšmadarys" yra bendros gamybos projektas su Švedija ir Bulgarija. Filmas šių metų kovo mėnesį dalyvavo naujų filmų projektų pristatymo renginyje "European Short Pitch 2013" Liuksemburge, kurį organizavo asociacija "Nisimasa". Čia jis buvo apdovanotas kaip geriausias kino projektas.

Nacionalinės kultūros ir meno laureatas aktorius V. Masalskis kino žiūrovams pažįstamas iš filmų "Dievų miškas", "Mėnulio Lietuva", "Raudonmedžio rojus", "Medaus mėnuo Amerikoje" ir daugelio kitų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.