Kačių mylėtojai Klaipėdoje turės savo suoliuką

Klaipėdos centre esančios Martyno Mažvydo alėjos mažųjų skulptūrų parką papildė dar vienas originalus kūrinys – besišypsantis katinas. Kačių augintojai juokauja, kad nuo šiol ir jie turės savo suoliuką.

Daugiau nuotraukų (1)

Eglė Petkutė

Nov 5, 2013, 1:20 PM, atnaujinta Feb 20, 2018, 2:29 PM

Idėja granitinį alėjos suolą papuošti stilizuota katino galva kilo menininkui Gintautui Jonkui. Tai jau ketvirtasis šio skulptoriaus darbas, tapęs neatsiejama alėjos dalimi. Čia jau anksčiau įsikūrė skulptoriaus kurtas šuniukas, skulptūra „Raktas į meno pasaulį“, kurios simboliniais šeimininkais tapo Klaipėdos E.Balsio menų gimnazijos bendruomenė, bei trijų suoliukų kompozicija „Šachmatai“.

M.Mažvydo alėjos suoliukus puošia ir klaipėdiečio skulptoriaus Klaudijaus Pūdymo bronzinė mergaitė, rankose laikanti paukštį, taip pat berniukas, kuriam klaipėdiečiai išrinko Svajoklio vardą.

Nuo praėjusių metų miestiečių pamėgta pasivaikščiojimų ir susitikimų vieta pasikeitė neatpažįstamai. Po rekonstrukcijos čia pastatytus masyvius granito suolus ėmėsi puošti miesto menininkai. Ant vieno jų atsirado saulės laikrodis, ant kito – bronzinis obuolys, čia pat įsikūrė skulptūra „Klaipėdietis“, kurios autoriai – klaipėdiečių menininkų duetas Svajūnas Jurkus ir Vytautas Paulionis.

Dar dvidešimt suoliukų verslininkų lėšomis vasarą dekoruoti medinėmis lentelėmis – ant jų prisėsti kur kas jaukiau.

Klaipėdos pramonininkų asociacija dar pernai pakvietė menininkus dalyvauti idėjų konkurse ir originaliai apipavidalinti alėjos suoliukus. Iš viso sulaukta daugiau kaip 20 pasiūlymų. Rasti rėmėjų šioms idėjoms įgyvendinti nebuvo sunku – įmonės, sutikusios paremti menininkų projektus, įgijo teisę įamžinti savo vardą.

„Džiaugiuosi, kad beveik visos konkursui pateiktos idėjos miesto įmonių ir kitų organizacijų patriotiškumo bei bendruomeniškumo dėka jau yra įgyvendintos“, - sakė asociacijos vadovas Rimantas Taraškevičius. Tačiau, anot jo, gali prireikti skelti dar vieną idėjų konkursą, nes liko keli nepapuošti suoliukai.

Skaičiuojama, jog į M. Mažvydo alėjos suoliukų puošybą jau investuota beveik 200 tūkst. litų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.