Šiltai Bergene sutiktą O.Koršunovo operą išvys ir lietuviai

Režisierius Oskaras Koršunovas Bergeno mieste Norvegijoje pristatė Ludwigo van Beethoveno operą „Fidelijas“. Operos pastatymas Bergene skirtas 200-osioms Norvegijos konstitucijos, paskelbusios šalies nepriklausomybę, metinėms paminėti. Kūrinys netrukus bus pristatytas ir Lietuvos žiūrovams.

Daugiau nuotraukų (1)

ELTA ir lrytas.lt inf.

Nov 5, 2013, 11:44 AM, atnaujinta Feb 20, 2018, 2:33 PM

Pasak režisieriaus, ši opera pasirinkta neatsitiktinai, nes pagrindinės jos temos - žmogaus teisės ir laisvė.

„Dažnai teisingumas būna stipriųjų, turinčiųjų jėgą, valdžią, rankose. Jis dažnai nesutampa su ta tiesa, kurią jaučia pavergtieji ir nuskriaustieji. Politiškai ši opera skamba labai stipriai. Mūsų spektaklis nenurodo konkretaus laiko, joje daugiau universalių ženklų. Tačiau yra buvę pastatymų, kuriuose veiksmas vyko Pietų Afrikoje, su tam tikromis nuorodomis į Nelsoną Mandelą kaip kalinį, arba pats kalėjimas - kaip nuoroda konkrečiai į Gvatemalos kalėjimą“, - sakė O.Koršunovas.

Per operos pristatymą režisierius sulaukė daug klausimų ir apie Lietuvos nepriklausomybės atgavimą.

Operą „Fidelijas“ statė daugiatautis kolektyvas. Pagrindinį Leonoros vaidmenį atliko britų solistė Rachel Nicholls, Florestano  - vokietis Danielis Kirchas, Don Pizaro - rusas Aleksejus Dedovas.

„Fidelijas“ yra penktoji O.Koršunovo pastatyta opera. Jis yra režisavęs Richardo Wagnerio „Skrajojantį olandą“, Wolfgango Amadeaus Mozarto „Užburtąją fleitą“, Gaetano Donizetti "Meilės eliksyrą".

O.Koršunovo režisuota opera - bendras Bergeno nacionalinės operos ir Lietuvos nacionalinio operos ir baleto teatro darbas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.