„ZumbaLand“ muzikantai lietuvius vadina gruzinais prie Baltijos jūros

Gruzinų etnodžiazo grupė „ZumbaLand“ šeštadienį sėkmingai pasirodė Palangos muzikos klube „Vandenis“ ir jau ruošiasi savo sugrįžimo po dvejų metų į Vilnių koncertui. Muzikantai taip pat su malonumu dalijasi naujiena, kad antradienį, lapkričio 12 dieną, sostinės muzikos klube „Tamsta“ prie jų prisidės neseniai Šv.Kotrynos bažnyčioje užburiantį akustinį koncertą surengusi bene garsiausia lietuvių folkroko grupė „Žalvarinis“. Šiame renginyje „Žalvarinio“ muzikantai atliks kelias savo dainas, taip pat bendrą kūrinį su gruzinais.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Nov 6, 2013, 6:19 PM, atnaujinta Feb 20, 2018, 1:32 PM

„Džiaugiamės sugrįžę į Lietuvą. Buvo malonu savaitgalį apsilankyti Palangoje, dabar su nekantrumu laukiame susitikimo su Vilniaus publika“, – sakė „ZumbaLand“ lyderis Zaza Korinteli.

Ankstesnį kartą „ZumbaLand“ Lietuvoje lankėsi 2011 metų rudenį, kai koncertavo Lietuvoje vykusio Europos krepšinio čempionato renginiuose, Sostinės dienų festivalyje, Palangos muzikos klube „Vandenis“. Per tą viešnagę gruzinų muzikantai Vilniuje įrašė ir naują koncertinę programą „Multi Test“.

„Lietuvių publika labai šilta ir temperamentinga, jie mėgsta gruzinų muziką, – šypsojosi „ZumbaLand“ lyderis Z.Korintelis. - Neįsivaizduojame savęs be Lietuvos, mums labai patinka čia lankytis – įrašinėti albumą ir surengti koncertus, sutikti savo gerus draugus. Net juokaujame, kad lietuviai yra gruzinai prie Baltijos jūros ir atvirkščiai – gruzinai yra lietuviai prie Juodosios jūros.“

Pasaulio muzikos, etnodžiazo, fuzinio stiliaus, etnoroko elementus savo muzikoje jungiantys Gruzijos muzikantai koncertuose Lietuvoje atlieka kaukazietiška nostalgija persmelktas dainas ir instrumentines improvizacijas. „ZumbaLand“ koncertų programoje skamba kūriniai iš įvairių grupės albumų, taip pat ir iš „Multi Test“, įrašyto Lietuvoje. Po koncertų Lietuvoje tęsti turnė grupė keliaus į Vokietiją, Lenkiją bei Ukrainą.

Grupės pavadinime esantis žodis „zumba“ yra tapęs Z.Korintelio sceniniu slapyvardžiu ir yra gruziniško posakio akronimas: "Zogjer ubralod moindome, bolos agisruldeba", lietuvių kalba reiškiantis „Kartais tiesiog panorėk ir tai išsipildys“. Ketvirtadienį, lapkričio 14 dieną, „ZumbaLand“ taip pat lankysis Kaune, kur koncertuos „PuntoJazz palėpėje“.

 „ZumbaLand“ internete

„ZumbaLand“ – „Alilo“

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.