Kavą ryte jums patiekti su akordeonu, trimitu ar kontrabosu?

Beprotiška rytinių koncertų idėja stebins Kauno, Klaipėdos ir Vilniaus gyventojus. Ar kas nors nori eiti į koncertą 7 val. 30 min. ryto? „O, patikėkite, – sako "Piano.lt" rytinių koncertų organizatoriai, – vienas rytinis koncertas jau buvo surengtas 2012 m., ir salė tiesiog lūžo, todėl ir buvo nuspręsta surengti iš viso net 9 koncertus trijuose miestuose kartu su „Subtilu-Z“, „Saulės broliais“ ir Lauros Budreckytės trio.“

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

2013-11-06 19:12, atnaujinta 2018-02-20 13:32

Mokslo įrodyta, kad dažniausiai darbuotojai pirmąją darbo valandą skiria kolektyvinei kavai, rytinių naujienų skaitymui visai ne šiaip sau – todėl, kad pamažu pabustų visas kūnas ir mintys. Koncertų rengėjai siūlo pirmąją darbo valandą pabusti kartu su "Piano.lt" rytine kava, naujausiu laikraščiu ir nuotaikingu 45 min. trukmės klasikinės muzikos koncertu.

Cikle „Rytinio miesto melodijos...“ gros trys profesionalių atlikėjų grupės. Tai rytinių koncertų pionieriai „Subtilu-Z“, multiinstrumentininkas Saulius Petreikis su grupe „Saulės broliai“ ir L.Budreckytės trio, kuriame groja vienas ryškiausių Lietuvos džiazmenų Vytis Nivinskas.

„Subtilu-Z“ – tai 2005 metais susibūrę du akordeonininkai Povilas Velikis ir Dmitrijus Mihailovas, perkusininkas Vytautas Švaža ir tenorinės birbynės meistras Laurynas Vaitkus. Būtent „Subtilu-Z“ yra rytinių koncertų pionieriai. Atėję į „Subtilu-Z“ pasirodymus nustebsite, kokia įdomi ir įvairiapusė gali būti akordeonais, tenorine birbyne ir perkusija atliekama muzika. Jų rankose šie keli instrumentai tampa tikru orkestru. Koncerte girdėsite ne tik B.Tayloro, H. Hancocko, D.Ellingtono jau džiazo standartais tapusias temas, prancūziškas balades, nuostabųjį A.Piazzollą, bet ir pačių muzikantų sukurtas kompozicijas.

L.Budreckytės trio – tai novatoriškas kamerinis trijų muzikantų projektas, savaip atliekantis džiazo muziką. Šio trio repertuare galima išgirsti gerai žinomų džiazo kūrėjų (Th.Monko, R.Bonos, B.McFerrino, M.Johnsono) kompozicijų, ankstyvojo roko ("The Beatles") ar netgi popmuzikos (M.Jacksono) ir lietuviškų (K.Antanėlio) kūrinių aranžuočių bei originalių pačių trio narių kūrinių. Vokalistė L.Budreckytė, kilusi iš džiazu alsuojančio Birštono kurorto, jau yra įvertinta džiazo žinovų. Laura yra tarptautinio vokalistų konkurso „Jazz Voices 2012“ pirmosios vietos laimėtoja ir „Riga Jazz Stage 2013“ konkurso Didžiojo prizo laimėtoja.

„Rytinio miesto melodijos...“ koncertų cikle į kelionę aplink pasaulį pasileisite kartu su multiinstrumentininku S.Petreikiu ir grupe „Saulės broliai“. Šios grupės koncertas leis pajusti senas keltų muzikos tradicijas ir ugningas melodijas, per trumpą laiką galėsite išgirsti egzotiškiausius instrumentus, pabūti Kaukaze ir Indijoje, Tailande išvysti pamišusį aborigeną, kuris vietoje kavos pasiūlys pagroti tradiciniu instrumentu. „Saulės broliai“ išsiskiria savitu muzikiniu stiliumi ir įvairove: nuo keltiškų, indiškų ir armėniškų motyvų iki šokti kviečiančių dainų ar už širdies griebiančių baladžių. Grupę sudaro keturi profesionalūs muzikantai – Saulius (pasaulio pučiamieji instrumentai, balsas) ir Donatas (gitara, balsas) Petreikiai, Tadas Dešukas (smuikas, bosinė gitara) ir Vytis Vainilaitis (būgnai), visuomet pasiruošę užkrėsti žiūrovus gera nuotaika ir pakerėti skambiomis melodijomis.

Koncertai vyks

Kaune, Nacionaliniame M. K. Čiurlionio dailės muziejuje:

lapkričio 13 d.  7 val. 30 min. L.Budreckytės trio;

lapkričio 20 d. 7 val. 30 min. „Subtilu-Z“;

lapkričio 27 d. 7 val. 30 min. S.Petreikis su grupe „Saulės broliai“.

Klaipėdos koncertų salėje:

lapkričio 12 d. 7val. 30 min. „Subtilu-Z“;

lapkričio 19 d. 7val. 30 min. S.Petreikis su grupe „Saulės broliai“;

lapkričio 26 d. 7 val. 30 min. L.Budreckytės trio.

Vilniuje, "Piano.lt"  koncertų salėje:

lapkričio 14 d. 7 val. 30 min. S.Petreikis su grupe „Saulės broliai“;

lapkričio 21 d. 7 val. 30 min. L.Budreckytės trio;

lapkričio 28 d.  7 val. 30 min. „Subtilu-Z“.

Koncertų pabaiga 8 val. 15 min.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.