Kongresų rūmuose – trys koncertai visai šeimai

Lapkritį ir gruodį Vilniaus Kongresų rūmuose netrūks renginių, skirtų visai šeimai. Renginių ciklas „Koncertai visai šeimai“ prasidės lapkričio 16 d. programa „Vėjo laiškai“, gruodžio 14-ąją jį pratęs jubiliejinis projektas „Simfoniniai "keistuoliai“ su populiariausiomis Keistuolių teatro dainomis ir Lietuvos valstybiniu simfoniniu orkestru (LVSO). Prieš pat Kalėdas, gruodžio 21–ąją, koncertų ciklą užbaigs tradicinis choro mokyklos „Liepaitės“ auklėtinių koncertas, kuriame skambės kalėdinės dainos ir giesmės.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Nov 11, 2013, 3:05 PM, atnaujinta Feb 20, 2018, 11:07 AM

Kas sieja Antonio Vivaldi, vėją ir lėles?  Ar žinojote, kad vėjas ne tik pučia, draiko plaukus, bet ir atneša laiškus? Tik kas galėjo juos parašyti? Gal žolė ar skrendantys paukščiai, o gal žemę apjuosusi vaivorykštė? Smalsu? Šią ir kitas paslaptis sužinosite, jei kartu su savo atžalomis lapkričio 16 d. užsuksite į Vilniaus Kongresų rūmus. Bendras lėlininkių ir LVSO projektas „Vėjo laiškai“ – subalansuotas vaikams, bet patiks ir suaugusiems.

„Vėjo laiškus“ pagal Nijolės Indriūnaitės eiles žiūrovams skaitys trijų lėlininkių valdoma simpatiška lėlė, o jai akompanuos maestro Ričardo Šumilos diriguojamas LVSO, kartu su smuikininke Saule Rinkevičiūte atliksiantys A.Vivaldi „Metų laikus“ .

LVSO orkestras ir žinoma šalies lėlininkė Lijana Muštašvili dėl bendradarbiavimo susitarė praėjusią žiemą, o kovo 9-ąją Kongresų rūmuose įvyko „Vėjų laiškų“ premjera. Aktorė į pagalbą pasikvietė dar porą savo kolegių iš „Lėlės“ teatro – Sigitą Mikalauskaitę ir Astą Stankūnaitę.

Kad eksperimentas pavyko, liudijo pilna žiūrovų salė, negailėjusi ovacijų projekto dalyviams. „Daug kas sako, kad išlaikyti vaikų dėmesį nors 10 minučių – jau didelis laimėjimas. „Vėjo laiškai“ trunka visą valandą ir ji neprailgsta nei tėveliams, nei vaikučiams“, – sakė viena projekto iniciatorių L.Muštašvili.

Neįprastam vaidinimui aktorės pasirinko poetės N.Indriūnaitės eilėraščius, kurios eilės skamba daugybėje „Lėlės“ teatro repertuaro spektaklių ir yra puikiai žinomos tiek vaikams, tiek juos į vaidinimus atlydintiems tėveliams.

Kodėl buvo pasirinktas italų kompozitoriaus A.Vivaldi kūrinys „Metų laikai“? „Šis didingas kūrinys puikiai visiems pažįstamas, todėl labiausiai tiko mūsų bendrai idėjai susieti į vieną programą orkestro atliekamą muziką, lėlių vaidinimą ir eiles“, – įsitikinusi L.Muštašvili.

Projektas „Vėjo laiškai“ – jau lapkričio 16 d. 12 val. Vilniaus Kongresų rūmuose (Vilniaus g. 6).

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.